Verlichting maakt het interieur af

Delta Light® inspireert met nieuwe creaties en meer dan 2000 foto’s

Je woning is pas echt af met de juiste verlichting. Om het goed te doen, moet je voorzien in basis- en accentverlichting, in taak- en in sfeerverlichting. Ook hou je best rekening met de verschillende kamers in huis en met de praktische kant: inbouw of opbouw, indirect of direct licht, wand- of plafondverlichting? Elke kamer stelt zijn eisen. Net omdat de keuze zo groot is, laat je je best goed informeren. Delta Light – de Belgische producent van architecturale verlichting – inspireert je graag met tal van innovatieve oplossingen en creaties. Je kan je oriëntatieproces starten op de nieuwe website www.deltalight.com. Daar vind je een overzicht en ruim 2000 inspirerende foto’s. Met nieuwigheden,onlangs voorgesteld in Milaan, de laatste technologie en in-house designs. Kamer per kamer, in binnen- en buitenland. Belgische inspiratie genoeg?

Nieuwe creaties voorgesteld in Milaan

Delta Light grijpt dit jaar terug naar enkele “klassiekers” als startpunt voor het design van de nieuwe verlichtingsarmaturen. Een leuke knipoog naar het verleden. Maar waar het echt om gaat, is het lichteffect dat de nieuwkomers geven.

Super-Oh – Zwevende zwarte ring

Groot maar niet dominant. De Super-Oh bestaat uit een zwarte ring met een diameter van 1.700, 1.200 of 700 mm en respectievelijk 8, 6 of 3 ledmodules. De compacte powerleds zitten binnenin de ring zodat ze nooit verblinden. De Super-Oh is ook verkrijgbaar met 10, 7 of 5 E27-fittingen waarbij de lampen juist wel zichtbaar zijn. Een knipoog naar de lampen van de make-upspiegels van acteurs. Je hangt dit toestel op met drie nauwelijks zichtbare staalkabels. Ideaal voor hoge plafonds.

Spy – tijdloos ontwerp in meerdere formaten

De succesvolle reeks Spy wordt uitgebreid met nieuwe inbouw- en opbouwvarianten, ideaal dus voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Er zijn kleine en grote formaten. En voortaan is er ook een Spy op track en verschillende profielmodules voor de Splitline. De inbouwmodellen zijn er met trim of trimless, voor een strak plafond. De opbouwarmaturen zijn er als enkelvoudige versie of als balk met daarop 1, 2 of 3 buisjes die tot 90° kantelen en tot 350° draaien. Ideaal voor accentverlichting.

Een opvallende nieuwkomer is de Midispy Trimless: een compacte tube die je met een inbouwkit volledig of half in het plafond inbouwt. Een andere mogelijkheid met de kit is opbouw, waarbij de Midispy als een nieuwsgierig object uit het plafond komt en tot 350° je kamer in kijkt.

Fifty-5 – spelen met licht en perspectief

Delta Light toont voor de tweede keer een wandarmatuur gebaseerd op een 3D-tekening. Na de Forty-5 is het de beurt aan de Fifty-5, een toestel dat vraagt om composities te maken. Bijvoorbeeld door meerdere Fifty-5’s in een lijn op te hangen. Ideaal voor een decoratief effect in de woonkamer of slaapkamer. De Fifty-5 is er in een witte of zwarte versie, met een zwarte, witte of goudkleurige insert om de optische illusie te versterken.

Gibbo – de glazen bol herleeft

Nieuw bij Delta Light is het gebruik van mondgeblazen glazen bollen, een combinatie van warme tinten en materialen met de nieuwste led-technologie. De Gibbo is een pendelarmatuur met schuine basis - in zwart of wit - waardoor de bol lijkt weg te rollen. Het glas is er in een transparante, opalen of amberkleurige versie. De Gibbo is een absolute sfeerschepper boven je tafel. De glazen bollen Gibbo komen ook terug in de nieuwe Tweeter Fix-reeks. Op deze manier combineer je de pendel met wand- en plafondverlichting. Kwestie van consequent dezelfde stijl te hanteren.

Overige Delta Light creaties

Boxy – elegant

Het verhaal van de Boxy is begonnen met de scherp afgelijnde kubusvorm. Deze reeks is uitgebreid tot een brede en zeer functionele collectie, met zowel ronde als kubusvormige toestellen in verschillende formaten. De ronde Boxy biedt nog meer keuzemogelijkheden met track, opbouw en pendelversies. Stuk voor stuk beschikbaar in verschillende kleurencombinaties.

B-liner 65 profile – subtiele lijn

Ondanks zijn compacte afmetingen imponeert de B-liner met buitengewone prestaties en efficiëntie. Door het gebruik van superkrachtige led-arrays koppelt hij veel licht aan een laag energieverbruik. Een strakke lijn die diepte toevoegt aan het interieur. De B-liner is er als downlighter of als down- en uplighter. Ideaal voor een goed gespreide basisverlichting. Je vindt de B-liner in standaardformaten of als maatwerkprofiel.

Grid-in/Trimless – gevestigde klassieker

De Grid-productfamilie is een gevestigde klassieker in de collectie en een zeer uitgebreide reeks. Afwerking met rand of trimless, met led of halogeen en enkel- of meervoudige spots, iedere keer gecombineerd met een grote flexibiliteit. In de nieuwe catalogus werd de Grid collectie nog verder uitgebreid meer krachtige led oplossingen en het nieuwe Snap-in systeem, wat zorgt voor extra veelzijdigheid.

Supernova XS pivot – zacht in vorm en licht

De Supernova-reeks staat voor een uitgebreid gamma met strakke, geometrische vormen en krachtige lichtoutput. Absolute sfeerscheppers in huis. Aan de binnenkant zit een schijf met leds. Ondanks zijn formaat, valt de Supernova XS vooral op door zijn lichteffect: een diffuus licht, dat op geen ogenblik verblindt. Het toestel kan tot 45° kantelen en 360° draaien. Nog meer mogelijkheden heb je met de versie op rails.

Tweeter On – lenig en veelzijdig

De Tweeter is er als inbouw- of opbouwarmatuur en bestaat als wand- en plafondversie. Nieuw is dat hij ook beschikbaar is als pendel. Naast de enkele en dubbele spotuitvoering is de reeks bovendien uitgebreid met een versie met vier spots. Een andere nieuwigheid is het gebruik van een fresnell lens of een glazen bol. De Tweeter is bijzonder veelzijdig en is geschikt voor zowel algemene verlichting als sfeer- en accentverlichting.

Een zee van inspiratie met ruim 2000 ‘’lichtende” voorbeelden

Licht is één van de belangrijkste sfeerscheppers in huis. Op zoek naar inspiratie voor een specifieke woonruimte? Delta Light toont op zijn nieuwe website ruim 2.000 inspirerende voorbeelden. Foto’s van projecten in binnen- en buitenland. Klik op één van de meer dan 50 tags en je vindt direct talloze voorbeelden: van woonkamers, badkamers en keukens tot inkomhalls en dressings.

De nieuwe site toont alle mogelijkheden in één oogopslag. Er is een klassieke zoekfunctie en een zoekfunctie per productfamilie. Handig als je graag alle verlichting in eenzelfde stijl uitvoert. Weet je wat je nodig hebt, filter dan op lichtbundel, lamptype, lampvoet, verstelbaarheid, verlichtingstype of andere parameters.

Een opmerkelijke nieuwe functie is de mogelijkheid om je favoriete toestellen te pinnen. Maak lijsten, bewaar ze voor je volgende bezoek en deel ze met één muisklik met je partner, architect of installateur.

Worden je plannen concreter, ga dan je selectie – of andere toestellen – bekijken in één van de vele verkooppunten. Je vindt ze op www.deltalight.be/contact.

Over Delta Light® – WWW.DELTALIGHT.COM

Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan zowat 250 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd.

Sinds het prille begin is Delta Light® opgebouwd met focus op design en technologie. Een blik op het assortiment bewijst meteen dat innovatie de centrale impuls is van het bedrijf. Gebaseerd op een passie voor verlichting en design, via uitgebreid trend- en marktonderzoek, en dankzij diepgaande kennis van productontwikkeling, is het Belgische Delta Light®-designteam er de afgelopen jaren in geslaagd een assortiment van tijdloze, stijlvolle en vaak revolutionaire designs te creëren.