Van vilten koepel tot verborgen precisieverlichting

Delta Light® brengt nieuwe collectie en catalogus uit: The Lighting Bible® 14

2021 is het jaar van The Lighting Bible® 14, een heruitgevonden editie van de iconische publicatie van de Belgische verlichtingsfabrikant Delta Light®. The Lighting Bible® 14 biedt een inspirerende reis door de collectie architecturale verlichting van het merk, met een uitgebreide reeks van in-house ontwerpen en designersamenwerkingen.

Story image

The Lighting Bible® 14 omvat ambitieuze nieuwe verlichtingsoplossingen die de grenzen van design, performantie, architectuur en technologie verleggen. Vooruitstrevende nieuwe optieken, aantrekkelijke vormgeving, geavanceerde flexibiliteit en tastbare texturen vormen de kern van de nieuwe collectie van Delta Light® voor 2021.

Delta Light® lanceert The Lighting Bible® 14 voor de eerste keer in 2 edities: The Lighting Bible® 14 - Imagine focust op inspiratie en architecturale realisaties, terwijl The Lighting Bible® 14 - Create inzoomt op het productassortiment, inclusief technische details.

Tot slot gaat het verhaal van The Lighting Bible® 14 verder op deltalight.com/new met alle info over de volledige nieuwe collectie. Enkele nieuwkomers uitgelicht:

Haloscan – Optiek leidt design

Story image

Haloscan belichaamt de geest van innovatie in The Lighting Bible® 14. Ontworpen rond zijn vlakke optiek, combineert Haloscan een ultra-minimalistische look met een aangenaam lichteffect. De gesofisticeerde vlakke lens zorgt voor een zachte verspreiding van het licht en creëert tot 4 verschillende uitstralingshoeken, van spot tot breedstraler en zelfs lineair licht.

Om soepel te kunnen draaien en kantelen, maakt Haloscan gebruik van het gepatenteerde Ex-Centric Rotation System van Delta Light®, een asymmetrisch scharnier dat draaien en kantelen combineert in één snelle beweging. Haloscan is een familie accentverlichting die verkrijgbaar is als opbouwarmatuur, als half-inbouwarmatuur of als module op een magnetisch profiel.

Zoover – Zachte textuur

Story image

De hanglamp Zoover voegt textuur, volume en diepte toe aan een ruimte. Ontworpen als een ondiepe kap, verbergt Zoover een cirkel van licht, waardoor die er verschillend uitziet afhankelijk van het gezichtspunt. Van opzij gezien heeft de thermogevormde schaal een zachte, neutrale uitstraling. Wanneer het gezichtspunt wordt verlaagd, vallen meer en meer details op, zoals het diffuse licht dat de binnenste texturen van de schelp verlicht. De grote vilten koepel herbergt een lichtschijf, met diffuus licht voor algemene verlichting. Zo combineert Zoover design en functionaliteit.

Artuur – Design & veelzijdigheid

Story image

Alles aan Artuur is uitmuntend, of het nu gaat om het design, de optische kwaliteiten of de fijne rand bij inbouw in het plafond. Artuur is een downlight met randen die schuin aflopen naar het midden, verkrijgbaar in ronde en vierkante versies. Een designtwist schuilt in de asymmetrische vierkante versie, die het oog speels misleidt en inspireert tot een creatieve lay-out.

Een ander designelement is de convexe lens bovenop de diep geplaatste led. De convexe lens geeft Artuur zijn geraffineerde lichteffect en look. Ze biedt een uitstekende lichtkwaliteit en creëert een duidelijk afgebakend lichteffect. Tegelijk zorg de lens voor een elegant uiterlijk dat indruk maakt, ook wanneer het licht uit is.

Bovendien kan Artuur algemene verlichting combineren met wallwash, en dat alles in één armatuur. Terwijl de eerste led voor een aangename algemene verlichting zorgt, werpt een toegevoegde ledmodule haar licht zacht op de wand. Bij inbouw in het plafond geeft Artuur diepte aan de ruimte, dankzij de licht uitstekende ring. Klein genoeg om niet op te vallen, groot genoeg om het verschil te maken. Plaats de complete armatuur in een inbouwkit en Artuur transformeert van een ruimtelijk element naar een randloos armatuur, steeds even geraffineerd.

Multinova – Gericht op tal van toepassingen

Story image

Met 2 verschillende diameters, een directe en direct-indirecte versie en een beperkte hoogte van slechts 69 mm, kan je Multinova op een veelheid van manieren toepassen. Met zijn kleine afmetingen past Multinova alvast in elk woonproject.

Multinova is verkrijgbaar in zwart of wit en kan ook worden afgewerkt in Gold Coloured, om zijn omgeving te verrijken. Daarbovenop kan het lichtelement van Multinova worden afgewerkt met een optiek met een gerookt effect – naast een gezandstraalde en prismatische optie – voor een meer decoratieve toets. Bij het inschakelen is de schijf volledig verlicht. Bij het uitschakelen krijgt de schijf een donkere kleur, ideaal in combinatie met een goudkleurige rand.

Naast de inbouw-, opbouw- en trackversies zijn er nog twee manieren om Multinova op te hangen. Bij een montage met kabels is Multinova recht naar beneden gericht. Opgehangen aan een stang, kan Multinova tot 90° worden gekanteld, zodat hij ook naar verticale oppervlakken kan worden gericht.

Spy – Een klassieker heruitgevonden

Story image

Minimalisme, functionaliteit en veelzijdigheid zijn de sleutelwoorden om de uitgebreide Spy-collectie te beschrijven. Spy is ontworpen om aan tal van verlichtingseisen te voldoen en is een ideale oplossing voor accentverlichting in woonruimtes. De Spy-familie biedt een veelzijdige en complete reeks inbouw-, opbouw- en tracktoepassingen in een rijkdom aan lumenpakketten, bundelopties en ledkleuren, evenals verschillende kleurafwerkingen en combinaties.

Naar aanleiding van de voortdurende veranderingen in de wereld van leds en optiek en de evolutie naar een beter gebruikscomfort met preciezere optiek en betere lichtregeling, is de volledige Spy-reeks vernieuwd. Het resultaat? Frisse vormen en extra afwerkingskleuren, beter lichtcomfort door hybride optieken, verbeterde kleurconsistentie van de leds en nieuwe perspectieven met Tunable White en Soft Dim.

De vernieuwde Spy-familie is verkrijgbaar in verschillende diameters voor tal van toepassingen: 27, 39, 52, 66 en 90 millimeter. Terwijl de kleinere versies verkrijgbaar zijn in de levendige kleuren Flemish Bronze, Flemish Gold en Gold Coloured, bieden de grotere Spy-spots Tunable White en Soft Dim-oplossingen in meerdere bundelhoeken.

Met de toevoeging van Spy 39 W kan de Spy-familie nu ook buitenshuis haar licht laten schijnen. Spy 39 W vertaalt elegantie en finesse in een outdoor wandlamp. Spy 39 W is verkrijgbaar als minimalistische directe of direct-indirecte armatuur, beide gekenmerkt door de slanke cilindervorm.

Uho – Compact en groots

Story image

Op het eerste gezicht lijkt Uho eenvoudig. Wanneer je hem van dichtbij bekijkt, ontdek je het vakmanschap in de details: de slanke verhouding van zijn lengte ten opzichte van zijn diameter, de kleine scharnieren die een geraffineerde look creëren, het zacht gebogen scharnier dat perfect aansluit bij de contouren van de buisvorm. Uho is verkrijgbaar als accentverlichting bij de kleine profielen Splitline 14 en Shiftline 19 en als spot, waarbij hij verkrijgbaar is als enkele of dubbele Clip-versie en als drievoudige unit voor opbouwmontage.

Nime – Precisieverlichting in samenwerking met lichtontwerper Dean Skira

Story image

De mysterieuze precisieverlichting Nime is het resultaat van een streven naar het ultieme minimalisme, een focus op het licht in plaats van op de armatuur. Als een volledig geïntegreerde architecturale verlichtingsoplossing is het lichaam van Nime volledig verborgen in het plafond, waardoor er niets anders overblijft dan een opening van slechts 10 mm. Nime is de nieuwste innovatie die voortkomt uit de voortdurende samenwerking tussen lichtontwerper Dean Skira en Delta Light®, en waarschijnlijk de kleinste armatuur ooit gemaakt.

Deze minuscule opening verbergt cutting-edge optische engineering en gepatenteerde technologie, met een scala aan mogelijkheden om de lichtbundel te controleren. Met het Nime-systeem en de aangepaste optiek kan je de lichtbundel focussen en de hoek, rotatie en kanteling ervan aanpassen. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de minuscule afmetingen en met een gegarandeerd comfort van bijna geen verblinding. Het tastbare deel verdwijnt in zijn hart, terwijl het ontastbare deel de ruimte of het object verlicht.