The Lighting Bible® 12 inspireert tot creatieve verlichting

Ambitieuze catalogus combineert nieuwe collecties met wereldwijde referentieprojecten

The Lighting Bible® mag dan aan zijn 12e editie toe zijn, de catalogus blijft verrassen. Met meer dan 1.000 pagina’s nieuwe ontwerpen, toepassingen, technische innovaties en projectfoto’s uit de hele wereld komt Delta Light® erg ambitieus uit de hoek. De vernieuwende verlichtingsoplossingen kregen alvast een unieke, transparante cover mee.

Jan Ameloot, Managing Director van Delta Light®: "De nieuwe collectie focust op lichteffecten, maar ook op nieuwe vormen, technologieën, installatiemethodes en veelzijdigheid in toepassing. Met The Lighting Bible® 12 willen we architecten en ontwerpers een uitgebreide toolbox aanreiken voor creatieve en multifunctionele verlichtingsideeën."   The Lighting Bible®, voor het eerst verschenen in 1997, heeft intussen een sterke reputatie opgebouwd. De catalogus combineert dan ook moeiteloos technische informatie met inspiratie, zowel voor professionals als eindgebruikers. Tegelijk geeft The Lighting Bible® zicht op de wereldwijde projecten van Delta Light® – van woonhuis tot retail, kantoren, showrooms, gastvrijheid en openbare gebouwen. Geen nieuwe editie zonder nieuwe cover. Delta Light® koos voor een andere look én textuur, met een transparante pvc-omslag, inclusief de nieuwe typografie en kleuren. Jan Ameloot: "Transparantie is al jaren een vaste waarde in architectuur, design en mode. Precies omdat het interactie met licht biedt. En dat je op tal van manieren met licht kan spelen, laten ook wij graag zien in The Lighting Bible®."

Nieuwe verlichtingscollecties

SuperloopDe nieuwe Superloop-productlijn bestaat uit een uitgebreid assortiment ronde en rechte slanke vormen, voor een waaier aan verlichtingsmogelijkheden. Superloop kan functioneel toegepast worden door verstelbare Spy-modules op de ronde, rechthoekige of vierkante basis te monteren. Of eerder decoratief door de lichtcirkel horizontaal te plaatsen. Of als eyecatcher door Superloop verticaal te hangen.

Superloop met de lichtcirkel verspreidt licht in de volledige ruimte. Deze armatuur kan je installeren met stalen kabels: aan één bevestigingspunt, met meerdere ophangingen of aan een stalen stang die de ring in de lucht doet zweven. Superloop is ook verkrijgbaar in een ronde, rechthoekige of vierkante vorm met een door Delta Light® op maat ontworpen 48 V-profiel binnenin. Zo kan je de flexibele lichtmodules om het even waar plaatsen.

Splitline Magnetic

Splitline Magnetic is de nieuwste telg van de veelzijdige Splitline-profielen. Een magnetisch en op maat gemaakt profiel werd aan de collectie toegevoegd. Met de Splitline M worden de mogelijkheden voor dynamisch en gepersonaliseerd gebruik nog groter. Afhankelijk van de ruimte, kan je flexibel lichtelementen toevoegen, verwijderen of aanpassen. Dankzij de handige ‘plug & play’ zijn complexe technische tussenkomsten overbodig.

Binnen de reeks Splitline Magnetic kan je spelen met een ruime keuze aan discrete of decoratieve modules. Tweeter, een van de meest iconische assortimenten van Delta Light®, is nu ook combineerbaar met Splitline. Hetzelfde geldt voor de Gibbo-pendelarmatuur – met een handgeblazen transparante, opalen of amberkleurige bol – of de gloednieuwe ranke Microspy-pendel.

Sneak-r

Met een wallwash-lichteffect kan je een project upgraden, verfijning toevoegen of een detail in interieurontwerp uitlichten. Sneak-r is het nieuwe wallwash-assortiment in de collectie van Delta Light®, waarmee je diepte in een kamer kan creëren via een gelijkmatig verlichte muur. Perfect om contrast te verminderen tussen een goed verlichte werkruimte en de omgeving. Of net om een object of kunstwerk te accentueren. Sneak-r streeft naar perfectie en combineert een licht gebogen cover met een lens, waardoor je een gelijkmatig verlichte muur krijgt, van vloer tot plafond. De designharmonie tussen led en lens heeft nog meer voordelen: je kan Sneak-r heel compact houden, zonder te veel de aandacht te trekken op de armatuur. Het coverontwerp zorgt voor een minimale inkijk waardoor er geen verblinding is en een maximum aan visueel comfort.

Tweeter M

Tweeter is een vaste waarde binnen Delta Light®. Nieuw in het assortiment is de miniversie Tweeter M, die ook gebruik maakt van het door Delta Light® ontwikkelde Ex-centric Rotation System® (ERS). Typisch hierbij is de asymmetrische scharnierverbinding die in een vloeiende beweging buitengewone draai- en kantelbewegingen mogelijk maakt.

Tweeter M is er als plafondinbouw- en plafondopbouwtoestel, wat heel wat flexibiliteit met zich meebrengt op het vlak van beweging en verlichting. De inbouwtoestellen van de Tweeter-familie zorgen voor een maximale samenhang tussen licht en architectuur. Het dubbelwandige ontwerp voorkomt inkijk in het plafond, bij elke toepassing.

Tweeter M On creëert een perfecte balans tussen lichtkwaliteit en elegantie. Beschikbaar met enkele of dubbele spotuitvoering, tekent dit ontwerp voor een krachtig, warm licht. De opvallende maar elegante behuizing gaat mooi op in elk interieur. Zowel de inbouw- als opbouwversie is verkrijgbaar in volledig wit of in een meer uitgesproken afwerking zwart-chroom. Tweeter M is compatibel met het unieke Soft Dim-principe van Delta Light®, voor warm dimlicht zoals bij een conventionele halogeenlamp.

Stig

Speelse vormgeving gecombineerd met een opvallend lichteffect. Stig presenteert zich als een minirobot en onderscheidt zich met een strakke lichtlijn. Deze kleine helm verbergt 6 tot 8 W, gecombineerd met een lens, achter een opalen diffuser. De lichtlijn die Stig creëert, laat je toe om contouren te accentueren, paden te verlichten, looplijnen aan te geven of decoratieve lichteffecten aan te brengen.

Stig bestaat in verschillende varianten, voor directe montage op plafond of wand, gecombineerd met een pin om in de grond te plaatsen, of met een strap om te bevestigen rond bomen, zuilen en dergelijke. Klein, eenvoudig, modern én met een speciale touch.

Montur R & SQL

Met Montur geeft Delta Light® zijn eigen interpretatie van een archetypisch design: een lichtbron die vervat zit tussen de ribben van een kubus of cirkel. Montur R & SQL zijn er in een binnen- en buitenversie, als grond-, wand- en plafondarmatuur. De reeks voelt zich thuis in landelijke maar ook hedendaagse settings en leent zich voor hotels en publieke gebouwen.

Montur blaast niet alleen nieuw leven in een klassiek design, hij voegt er ook gedetailleerde verfijning aan toe. De scherp afgelijnde ribben in aluminium vertonen geen enkele lasnaad, en omkaderen een handgeperst opalen glas. Dit glas bevat een conisch gevormde kern, met daarrond een transparante glazen schil, wat zorgt voor een aangenaam diffuus licht en het toestel extra cachet geeft. Regen en wind doorstaat Montur zonder moeite: de beschermingsgraad van de buitenarmaturen is IP65.

CTRL DELTA & Smart 48, nieuwe bedieningstechnologie

CTRL DELTA en Smart 48 zijn twee innovaties ontwikkeld door het eigen R&D-team van Delta Light®. Met de CTRL Delta draadloze dimtechnologie kan je dimbare verlichtingselementen via mobiele toestellen (Apple of Android) bedienen. Je hebt geen nieuwe bedrading, schakelaars, apparaten of netwerken meer nodig. Plug de verlichtingsarmatuur in en koppel hem aan je smartphone of tablet. Smart 48 combineert 48 V-gelijkstroom met een dimbaar ingangssignaal en verdeelt het naar het verlichtingselement, waardoor een eenvoudige tweedraadsverbinding en dimoplossing ontstaat voor 48 V-verlichtingselementen en 48 V-profielen.

Samenwerking met OMA, Dean Skira en Arik Levy

Delta Light® presenteerde in Milaan nieuwe ontwerpen in samenwerking met het wereldvermaarde architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture), de veelzijdige designer-kunstenaar Arik Levy en de internationaal bekroonde lighting designer Dean Skira. De verlichtingsontwerpen, in conceptfase, zijn nog niet opgenomen in The Lighting Bible® 12 maar worden in het najaar van 2017 uitgebracht.

XY180 van OMA

XY180 is een 3-delige collectie verlichtingselementen ontworpen door OMA. De collectie ontstond uit een fascinatie voor punten, lijnen en oppervlakken; belangrijke elementen in het discours van de architectuur. De vloer-, wand- en plafondverlichting is bedoeld voor zowel individuele als gedeelde werkruimtes, maar kan ook toegepast worden in residentiële en openbare binnenruimtes.

De lijn berust op exacte geometrische verhoudingen. De basiselementen – met onder andere een dimbare ledtube in verschillende lengtes en een spot met een discreet vermogen van 8 W of een krachtiger vermogen van 20 W – kunnen worden gecombineerd met een scharnier om een eindeloze variatie in verlichting te creëren. Elk afzonderlijk onderdeel ziet er vertrouwd uit, maar in combinatie kunnen de elementen onvoorspelbare en asymmetrische posities aannemen. De dimbare lampen zorgen voor een gezellige gedeelde sfeerverlichting, terwijl de spots – in twee verschillende uitvoeringen – een afzonderlijk gerichte verlichting geven.

Polesano van Dean Skira

Polesano van Dean Skira is een gloednieuw concept, specifiek ontworpen voor een stedelijke omgeving: voetpaden, straten, parken, pleinen en landschappen. Het geeft de designer alle vrijheid om zijn eigen set optische kenmerken te creëren, terwijl hij over de hele lijn dezelfde esthetiek aanhoudt, ongeacht de specifieke omgeving. De modulaire en flexibele samenstelling geeft de designer persoonlijke betrokkenheid om binnen de bestaande vorm van dit ‘instrument’ zijn unieke set verlichtings- of andere elementen te creëren. Het integreren van videobewaking, wifi, luidsprekers of andere relevante elementen wordt de volgende stap in de ontwikkeling van Polesano.

Butler van Arik Levy

Arik Levy presenteert nieuwe toevoegingen aan de Butler-lijn. De inspiratie voor de Butler-collectie was een samenloop van verschillende elementen, en een fysieke metafoor. Enerzijds is er de herinterpretatie van een welbekend archetype, de meest voor de hand liggende klassieke lampenkap zoals wij die kennen. Toevallig fietste Arik jaren geleden door Parijs langs een grote stapel gevouwen papier, gebruikt om stoffen te plooien voor de bekende plissétechniek, een klassieker in de mode.

Butler Strap is een verlichtingstoepassing die past bij ons dagelijkse leven en een invloed zal hebben op de manier waarop we dingen doen. Het product past op elk verticaal oppervlak, zoals bomen, pilaren of gebouwen.

Butler Floor Triplet is een reeks Butlers die als groeiende paddenstoelen op één basis gemonteerd zijn die op een enkele stroombron aangesloten is, waardoor het product makkelijker geïnstalleerd kan worden.

Butler Chandelier is de enige echte kroonluchter voor buiten. De lampen zijn gemonteerd op een mooi profiel waarin de elektriciteitskabels zitten en de lichtkoppen als een kroon in de lucht tilt. Zijn gewicht fungeert als een basis die zichzelf in evenwicht houdt. Dit object geeft de ruimte een warme gloed en geeft je zelfs in de buitenlucht het gevoel dat je je in een kasteel bevindt.

Over Delta Light® – WWW.DELTALIGHT.COM – www.facebook.com/deltalightinternational

Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. De toekomst van Delta Light® is verzekerd nu Peter en Jan Ameloot samen met hun vader het bedrijf leiden. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan 250 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd.

Sinds het prille begin is Delta Light® opgebouwd met focus op design en technologie. Een blik op het assortiment bewijst meteen dat innovatie de centrale impuls is van het bedrijf. Gebaseerd op een passie voor verlichting en design, via uitgebreid trend- en marktonderzoek, en dankzij diepgaande kennis van productontwikkeling, is het Belgische Delta Light®-designteam er de afgelopen jaren in geslaagd een assortiment van tijdloze, stijlvolle en vaak revolutionaire designs te creëren.

VOOR MEER INFORMATIE

Delta Light® HQ & international contact

Reggy Van den Branden I Tel. +32 56 435 735 I marketing@deltalight.com