Technologie centraal op Light+Building 2014


Tevreden blikt Delta Light® terug op Light+Building in Frankfurt, dé internationale vakbeurs voor de verlichtingssector. De vernieuwende lichtoplossingen werden enthousiast onthaald, met extra aandacht voor de mix van technologie en vormgeving. Zo ging de lancering van het nieuwe Soft Ceiling®-concept niet onopgemerkt voorbij.

Movie impression:
http://www.deltalight.com/light+building/

Innovatieve producten
Light+Building laat tweejaarlijks zien wat er allemaal mogelijk is in de verlichtingssector. Delta Light® verraste het professionele publiek met een ruim aanbod hoogtechnologische designtoestellen. De focus lag op een nieuwe generatie led-armaturen – met aandacht voor hoog performante technische toestellen, een superieure lichtkwaliteit en lichtverfijnende accessoires.

Jan Ameloot van Delta Light®: “Technologie en vormgeving zijn bij ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij de nieuwe collectie ligt de klemtoon voornamelijk op lichtkwaliteit en lichteffecten. We willen de lighting designers en architecten een zo breed mogelijk instrumentarium aanbieden om aan zo veel mogelijk noden van de projectmarkt te kunnen voldoen. En natuurlijk zouden we Delta Light® niet zijn als we die technologie niet koppelden aan een gedetailleerde en verfijnde vormgeving.”

Binnen de nieuwe collectie was er de geslaagde lancering van iMax® in het nieuwe Soft Ceiling®-concept. Deze zeer uitgebreide reeks laat toe om met één type toestel aan alle lichtscenario’s te voldoen in een compleet project. Naast extra aandacht voor anti-verblinding en visueel comfort, valt de iMax®-collectie vooral op door haar extreme veelzijdigheid.

Alle nieuwigheden zijn te bewonderen via www.deltalight.com en in The Lighting Bible® 10 - New Collection Catalogus. Deze catalogus, 160 pagina’s dik, is te gebruiken als extra bijlage naast de grote ‘The Lighting Bible® 10’ die in april 2013 werd gelanceerd. Verkrijgbaar op aanvraag via info@deltalight.com, of gratis te downloaden als app voor iOs of Android.

Strakke setting en mobiele ontdekkingstocht
Ook de architecturale stand van Delta Light® was een blikvanger op Light+Building 2014. Een warme houtwand vormde de façade, gecombineerd met zwartgelakte metalen frames als knipoog naar het nieuwe wandtoestel Forty-5. Binnenin een strakke vormgeving, afgewisseld met verrassende lichtcomposities en opvallende decoratieve accenten.

Delta Light® experimenteerde ook met nieuwe presentatietechnologieën. Zo werden er transparante displays gebruikt om de nieuwe iMax®-collectie voor te stellen, met een combinatie van 3D-beelden met achterliggende productpresentaties.

De stand had ook een primeur voor de bezoekers met het gebruik van een zelf ontwikkelde iBeacon-app. Wie deze app installeerde, kreeg tijdens zijn bezoek ‘push’-boodschappen om de nieuwigheden op zijn tablet of smartphone in detail te ontdekken. Per zone werden verschillende iBeacons aangebracht die communiceerden met de app-gebruikers. Een leuke en interactieve manier om bezoekers op de stand te informeren en inspireren.

Tweeter stal de show met een Design Plus Award op Light+Building 2014
Delta Light® heeft met de Tweeter-collectie, gelanceerd in 2012, al heel wat internationale designprijzen gewonnen. De kers op de taart kwam er tijdens Light+Building, waar de Tweeter de prestigieuze Design Plus Best of 2014 kreeg toegewezen.

De Design Plus award wordt georganiseerd door Messe Frankfurt en de German Design Council. Met design, ecologie en technologie als voornaamste parameters, verkoos een internationale jury uit bijna 250 inzendingen de Tweeter als Best of 2014. Een mooie hoofdprijs en internationale erkenning in de internationale verlichtingswereld.

OVER DELTA LIGHT® – WWW.DELTALIGHT.COM
Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan zowat 250 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd.

Sinds het prille begin is Delta Light® opgebouwd met focus op design en technologie. Een blik op het assortiment bewijst meteen dat innovatie de centrale impuls is van het bedrijf. Gebaseerd op een passie voor verlichting en design, via uitgebreid trend- en marktonderzoek, en dankzij diepgaande kennis van productontwikkeling, is het Belgische Delta Light®-designteam er de afgelopen jaren in geslaagd een assortiment van tijdloze, stijlvolle en vaak revolutionaire designs te creëren.