Paul Ameloot krijgt Lifetime Achievement Award

Roeselare Awards eert oprichter Delta Light® voor zijn ondernemende carrière

Story image

Delta Light mag vandaag dan uitgegroeid zijn tot een wereldspeler met exclusieve showrooms in Milaan, New York, London, Amsterdam, Parijs, Los Angeles, Dubai, het verhaal van de specialist in architecturale verlichting startte 30 jaar geleden in Roeselare. Geen betere plaats dus voor oprichter Paul Ameloot om op afgelopen zaterdag 26 januari, tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Roeselare Awards, de trofee voor ‘Lifetime Achievement’ in ontvangst te nemen.

Voor de 22e keer intussen zetten de Roeselare Awards ‘talent uit de stad’ in de kijker. Als ondernemend ambassadeur mocht Paul Ameloot de speciale ‘Lifetime Achievement Award’ in ontvangst nemen – een erkenning voor de carrière van de drijvende kracht achter Delta Light.

Het verhaal van de verlichtingsspecialist startte in 1989 in Roeselare. Paul Ameloot: “Inderdaad, in deze stad is het allemaal begonnen. Met Stereo House boden we complete hifi- en verlichtingsoplossingen aan voor discotheken in de buurt. Toen ik merkte dat projectleiders steeds meer aandacht kregen voor verlichting, zijn we met Delta Light gestart. Heel bescheiden door elk product zelf te ontwerpen en te ontwikkelen. Vandaag is daar een team van 35 ingenieurs mee bezig. Natuurlijk ben ik trots op het parcours dat we hebben afgelegd. Deze award is dan ook een mooie erkenning voor iets dat ooit begon als een jongensdroom. Dat zal ik blijven koesteren.”

Ondertussen groeide het familiebedrijf uit tot een indrukwekkende wereldspeler in architecturale verlichting, met Peter en Jan Ameloot aan de zijde van hun vader. Door de innovatieve designs, kennis en technologie heeft Delta Light een sterke reputatie opgebouwd en worden internationale ambities steeds groter. Ameloot: “Export is essentieel. We rekenen op het buitenland voor 80% van onze omzet en blijven onze positie op elk continent versterken. Maar tegelijk verliezen we onze lokale business hier in de regio niet uit het oog.” Delta Light, met hoofdkantoor in Moorsele, stelt vandaag wereldwijd 450 mensen tewerk en verkoopt in ruim 120 landen.

Naast de Lifetime Achievement Award reikten de Roeselare Awards ook prijzen uit voor winkelbeleving, marketing, nieuwbouw, renovatie, bedrijf en handelaar van het jaar, de starters award en de persoonlijkheid van het jaar.

Voor meer info
Delta Light nv I Muizelstraat 2 I 8560 Wevelgem I Tel. +32 56 435 735 I www.deltalight.com