Nieuwe oplossingen, vormen en technologieën in de Delta Light-collectie

Nieuwe reeksen gelanceerd op Light + Building 2016

De Light + Building-vakbeurs in het Duitse Frankfurt (13 t/m 18 maart) staat wereldwijd bekend als het grootste evenement in de verlichtingsbranche. De Belgische firma Delta Light® is op deze beurs aanwezig met een stand van 400 m², waar we de bezoekers eens te meer laten genieten van nieuwe ontwerpen en vooruitstrevende technologieën.

'Onze Lighting Bible 11 - New Collection-catalogus moet je als een uitbreiding van onze al lijvige Lighting Bible 11 zien die we in april 2015 hebben uitgebracht', zegt managing director Jan Ameloot. 'Er staan volledig nieuwe collecties en uitbreidingen van de bestaande productfamilies in. Van nieuwe decoratieve wandarmaturen tot krachtige downlighters, opvallende cirkels die in de ruimte zweven, volledig geïntegreerde maatprofielen en draadloze dimmers … het continu ontwikkelen van nieuwe verlichtingsoplossingen is wat de onderneming drijft en bezielt.'

Een van de opvallendste nieuwigheden op de stand is de nieuwe Butler-collectie, ontworpen door Arik Levy. 'Eigen R&D zal voor ons altijd primeren, maar tegelijk houden we er ook van om onze grenzen op te zoeken door met andere creatieve partners samen te werken', zegt managing director Peter Ameloot. 'Arik heeft de afgelopen jaren in uiteenlopende disciplines bewezen dat hij over een buitengewoon artistiek inzicht beschikt. We waren dan ook zeker dat we samen iets unieks, maar typisch Delta Light konden maken. Net als wij is hij heel gepassioneerd met zijn werk bezig. Zijn credo dat creativiteit een niet te controleren kracht is, geldt ook voor mijn vader.'

Een overzicht van de nieuwe collectie die we in Frankfurt voorstellen.

Pintor

Ongeziene efficiëntie, variabiliteit en flexibiliteit

Pintor is een collectie veelzijdige in- en opbouwplafondarmaturen om discrete, maar diverse lichteffecten te creëren. De constructie van Pintor is perfect. Zijn afgeschuinde koellichaam voert de warmte niet alleen optimaal af, maar maakt van de Pintor een uiterst krachtige en toch compacte armatuur.

De innovatieve led-technologie garandeert uitstekende lichttechnische kenmerken en een toonaangevende kleurweergave en biedt tot 2900 lm lichtopbrengst. Met een ruime keuze aan led-drivers, uiteenlopende kleurtemperaturen en smalle tot brede lichtbundels beschik je over een compleet pakket verlichtingstools die aan alle denkbare projectvereisten voldoen. Pintor kan ook met Delta Light’s unieke Soft Dim Technology worden uitgerust die het dimgedrag van een conventionele halogeenlamp nabootst.

De Pintor (Spaans voor schilder) verwijst naar de schilderbare installatiekit voor de randloze Pintor-uitvoering zodat je licht perfect in je projectontwerp kunt integreren. Omdat je de voorste ring en de binnenste cilinder elk apart in verschillende kleuren kunt uitkiezen, kun je echt gaan voor de look en feel die je voor ogen hebt. Je kunt dankzij de nieuwe Pintor-collectie nu met licht schilderen.

Splitbox

Een mix van minimalisme en uitgebreide functionaliteit

De Splitbox is een randloos geïntegreerd verlichtingssysteem dat even flexibel is als opbouwverlichting. In de zwarte, minimalistische 80 mm brede en 225 of 315 mm lange nis passen één, twee of drie uiterst flexibele spotmodules. Deze Spy-modules kun je in het plafond inwerken of volledig laten uitsteken zodat je ze in één vlotte beweging 90° kunt kantelen en 355° kunt draaien om gericht te verlichten.

De zwarte achtergrond in de nis creëert een illusie van oneindigheid rond de spots, wat het volledig architecturaal geïntegreerde verlichtingsconcept benadrukt. Er zijn verschillende lichtverfijnende accessoires beschikbaar om optimale optische prestaties en maximaal visueel comfort te garanderen. De buitenkant van de Spy-modules is beschikbaar in zwarte of witte uitvoering en kan gecombineerd worden met uitneembare inserts in een zwarte, witte, mat gouden of een nieuwe zilvergrijze kleur.

Want-it

Elegante muurverlichting voor binnen en buiten

Want-it is een nieuwe collectie muurarmaturen voor binnen en buiten. Met zijn strakke en tijdloze ontwerp zonder zichtbare schroeven is de Want-it een heel vlakke en onopvallende verschijning. De lichtjes afgeronde randjes geven het ontwerp niet alleen een subtiele twist, maar zorgen ook voor een mooi afgelijnd lichtpatroon op de muur.

De Want-it is er in een vierkante en een rechthoekige uitvoering. De buitenversie is verkrijgbaar in een alu- of donkergrijze uitvoering, de binnenversie in een volledige witte uitvoering of een meer decoratieve combinatie van zwart en mat goud.

Split-it PRO/ON

Lichtpaden die opgaan in de architectuur

In deze New Collection-catalogus tilt Delta Light zijn Split-it-profiel naar een hoger niveau. Het Split-it-maatverlichtingssysteem bewijst dat de vorm en de functie van licht echt een nieuwe weg zijn ingeslagen en nieuwe mogelijkheden bieden om 'lichtpaden' in architectuur te integreren.

De Split-it PRO is een profiel dat je apart of per twee kunt gebruiken. Apart kun je het profiel parallel met een muur plaatsen. Per twee kun je met de Split-It PRO een lijnenspel naar keuze creëren. Met de nieuwe PRO-uitvoering kunnen je randloze verticale of horizontale lichtlijnen integreren. Zijn 37° scherpe rand geeft muren en plafonds een flinterdunne look, zonder zichtbare draden en schaduwplekken, waardoor architecturale details nog beter tot hun recht komen. Met dit profiel kun je niet alleen elk verlichtingsvraagstuk op een nieuwe manier oplossen, maar heb je ook de mogelijkheid om er andere technische en technologische benodigdheden in te integreren.

De nieuwe Split-it On is een gloednieuw opbouw maatprofiel. Het combineert de extreme veelzijdigheid van de inbouwversie met de extra flexibiliteit van de miniatuur Split-it On-downlightmodule. Je kan het profiel op twee manieren bevestigen: met vaste ophanging tegen het plafond of met ophangkabels. Zo bepaal je zelf de positie van het profiel. Ideaal om doorlopende lichtvlakken te creëren in ruimtes met verschillende plafondhoogtes.

Door hun lineaire geometrie bieden de beide nieuwe Split-it-profielen je de mogelijkheid om ruimtes te definiëren en om volumes te creëren, om de richting aan te geven, om een vertrek in te lijsten en om scherp afgelijnde details aan je architectuur toe te voegen. Je kunt ze allebei met verschillende spots combineren om aan specifieke en veeleisende verlichtingsbehoeften te voldoen: je hebt de keuze uit lichtopbrengsten van 800 tot 2000 lm, lichtbundels van 11° tot 57° en verschillende lichtbronnen. Zo heb je alle troeven in handen om jouw specifieke project vorm te geven.

Virtuele-realiteitapp

Als inspiratiebron voor de verschillende toepassingsmogelijkheden van de Split-It PRO & ON heeft Delta Light een virtual reality ervaring ontwikkeld. Met de Delta Light VR-app – die je gratis in de App Store kunt downloaden – en een VR-bril kun je virtuele loft-, lobby- en winkelinterieurs bekijken. Deze drie interieurs geven je inspiratie om creatief met de beide nieuwe profielsystemen om te springen. Meer informatie vind je op www.deltalight.com/vr.

Super-oh

Een ruim aanbod nieuwe lichtringen

Uit recent neurowetenschappellijk onderzoek blijkt dat onze liefde voor ronde vormen niet alleen een kwestie van persoonlijke smaak is; die voorliefde zit blijkbaar stevig in onze hersenen verankerd. Als dit echt zo is, is de Super-Oh de collectie die aan jou creatieve wensen beantwoordt.

De oorspronkelijke Super-Oh-familie werd op Euroluce 2015 voor het eerst voorgesteld. Een reeks ranke zwarte ringen die door de ruimte zweven, uitgerust met geïntegreerde powerleds of met klassieke gloeilampen als je voor de retrolook wil gaan. Delta Light bouwt nu voort op de succesrijke introductie en breidt de reeks uit met verschillende formaten en toepassingen.

Met zijn diameter van 25 of 39 cm mag je de Super-Oh XS (Extra Small) beschouwen als het ‘kleintje’ van de familie. In deze perfect gevormde, amper 5 cm hoge cirkel van polycarbonaat zit een binnenring verborgen met dicht opeengepakte powerleds van de nieuwste generatie. Het ontwerp van die ledcirkel garandeert een uniforme en perfect evenwichtige lichtopbrengst, wat resulteert in een uiterst aangenaam diffuus lichteffect. De Supernova XS is verkrijgbaar voor directe opbouw, als pendelarmatuur of met een flexibele scharnier zodat je de schijf 45° kunt kantelen en 360° kunt draaien.

De uitgebreide Super-Oh-familie kan nu ook prat gaan op een gloednieuwe SBL-versie, een rond aluminium profiel afgewerkt met polycarbonaat dat een perfect naadloze ring van licht oplevert. Deze SBL-versie is verkrijgbaar met verschillende diameters, als down- of down-uplighter en met meerdere bevestigingspunten of één centraal ophangpunt.

Om de designtaal in je hele project consequent door te trekken, kun je nu ook randloze Super-Ohs gebruiken. Dit resulteert in een volledig ingewerkte, ranke aureool. Een symbool van oneindigheid, zonder begin of einde, het ultieme geometrische symbool dat naadloos op de architectuur aansluit.

Je kunt de Super-Oh ook combineren met de gloednieuwe Wireless Control Dimming-module van Delta Light die je toelaat om je Super-Oh met je mobiele toestel te bedienen.

Geweven architectuur

Delta Light wil niet alleen inspireren met nieuwe collecties, het wil de bezoekers van over de hele wereld ook verrassen met een vernieuwend standontwerp en innoverende productpresentaties. De stand op Light+Building 2016 heeft een acht meter hoog geweven zwart en koperkleurig front. Volle muren zijn gecombineerd met een buitengewone structuur van geweven panelen, wat een uniek lichtspel oplevert en een semitransparante sfeer creëert.

Op de stand heten we onze gasten welkom in een indrukwekkend 15 meter lang en 8 meter hoog atrium met een speciaal ontworpen cluster van de nieuwe Super-Oh XS-armaturen. Op de 400 m² grote stand kunnen de bezoekers de nieuwe collecties uit 2015 ontdekken, samen met tal van nieuwigheden die we hier voor het eerst tonen.