Een combinatie van architectuur, licht en beleving

Op een inspirerende locatie in het stadscentrum zorgt Delta Light® met originele ontwerpen en unieke samenwerkingen voor een frisse toets op de Milan Designweek

In samenwerking met drie internationale topdesigners toverde Delta Light® de omgeving van het historische Palazzo Crivelli om tot een indrukwekkende monumentale installatie. Tal van nieuwe armaturen staan er in de kijker, onder andere ontworpen door het architectenbureau OMA, lighting designer Dean Skira en designer-kunstenaar Arik Levy. En in de weelderige parktuin kan je terecht voor een reeks inspirerende lezingen, van sprekers als Snøhetta, CF Møller en AABE die hun stempel drukten op belangrijke internationale projecten van Delta Light®.

Het Palazzo Crivelli, in het hart van de designwijk Brera, heeft een prachtige binnenplaats en een tuin van 2.500 m2. Deze inspirerende omgeving wordt omgetoverd tot een architecturale speeltuin, waarbij de unieke bijzonderheden van het palazzo extra aandacht krijgen. De bezoekers worden uitgenodigd om die omgeving te verkennen met al hun zintuigen, en daarbij spelen de ultramoderne verlichtingsmogelijkheden van Delta Light® een cruciale rol.

Spiegelwanden, 3D-beelden en strak kleurgebruik nemen de bezoekers mee op een onvergetelijke reis. Verschillende delen van het palazzo worden met elkaar verbonden door een architecturaal volume dat een ruimtelijk effect creëert met weerspiegelingen tussen licht, vorm en architectuur. De krachtige eenvoud van die samenvloeiing benadrukt de typische kenmerken van de omgeving, met een sterke focus op het contrast tussen barokke en moderne elementen.

Nieuwe collecties, in huis ontworpen

Superloop en Splitline Magnetic zijn twee nieuwkomers in de collectie en werden ontworpen door het eigen R&D-team van Delta Light®.

SuperloopDe nieuwe Superloop-productlijn bestaat uit een uitgebreid assortiment ronde en vierkante slanke vormen, voor een waaier aan verlichtingsmogelijkheden. Superloop kan functioneel toegepast worden door verstelbare Spy-modules op de ronde of vierkante basis te monteren. Of eerder decoratief door de verschillende varianten horizontaal te plaatsen. Of als eyecatcher door de lichtcirkel verticaal toe te passen.

Superloop creëert een volle lichtlijn waarbij het cirkelvormig licht de hele ruimte vult. Deze armatuur kan je installeren met stalen kabels: aan één bevestigingspunt, met meerdere ophangingen of aan een stalen stang die de ring in de lucht doet zweven. Superloop is ook verkrijgbaar in een ronde of vierkante vorm met een door Delta Light® specifiek ontwikkeld 48V profiel binnenin. De modules kunnen eender waar in de cirkel bevestigd en verplaatst worden, om zo te voldoen aan de verschillende noden van het project.

Splitline Magnetic

Splitline Magnetic is de nieuwste telg van de veelzijdige Splitline-profielen. Een nieuw, magnetisch en op maat gemaakt profiel werd aan de collectie toegevoegd. Met de Splitline M worden de mogelijkheden voor dynamisch en gepersonaliseerd gebruik nog groter. Afhankelijk van de ruimte, kan je flexibel lichtelementen toevoegen, verwijderen of aanpassen. Dankzij de handige ‘plug & play’ zijn complexe technische tussenkomsten overbodig.

Binnen de reeks Splitline Magnetic kan je spelen met een ruime keuze aan discrete of decoratieve modules. Tweeter, een van de meest iconische collecties van Delta Light®, is nu ook combineerbaar met Splitline. Hetzelfde geldt voor de Gibbo-pendelarmatuur – met een handgeblazen transparante, opalen of amberkleurige bol – of de gloednieuwe ranke Microspy-pendels.

CTRL DELTA & Smart 48, nieuwe bedieningstechnologie

CTRL DELTA en Smart 48 zijn twee innovaties ontwikkeld door het eigen R&D-team van Delta Light®. Met de CTRL Delta draadloze dimtechnologie kan je je verlichting via mobiele toestellen (Apple of Android) bedienen. Je hebt geen nieuwe bedrading, schakelaars, apparaten of technische installatie meer nodig. Plug de verlichtingsarmatuur in en koppel hem aan je smartphone of tablet. Smart 48 combineert 48 V-gelijkstroom met een dimbaar ingangssignaal en verdeelt het naar het verlichtingselement, waardoor een eenvoudige tweedraadsverbinding en dimoplossing ontstaat voor 48 V-verlichtingselementen en 48 V-profielen.

Samenwerking met OMA, Dean Skira en Arik Levy

Delta Light® presenteert nieuwe ontwerpen in samenwerking met het wereldvermaarde architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture), de veelzijdige designer-kunstenaar Arik Levy en de internationaal bekroonde lighting designer Dean Skira. In Milaan werkte Delta Light® met elk van deze designers samen aan de scenografie van hun nieuwe ontwerp.

XY180 van OMA

XY180 is een 3-delige collectie ontworpen door OMA. De collectie ontstond uit een fascinatie voor punten, lijnen en oppervlakken; belangrijke elementen in het discours van de architectuur. De vloer-, wand- en plafondverlichting is bedoeld voor zowel individuele als gedeelde werkruimtes, maar kan ook toegepast worden in residentiële en openbare binnenruimtes.

De lijn berust op exacte geometrische verhoudingen. De basiselementen, met onder andere een buislamp in verschillende lengtes en een spot met een discreet vermogen van 8 W of een krachtiger vermogen van 20 W, kunnen worden gecombineerd met een scharnier om een eindeloze variatie in verlichting te creëren. Elk afzonderlijk onderdeel ziet er vertrouwd uit, maar in combinatie kunnen de elementen onvoorspelbare en asymmetrische posities aannemen. De dimbare buislampen zorgen voor een gezellige gedeelde sfeerverlichting, terwijl de spots – in twee verschillende uitvoeringen – een afzonderlijke gerichte verlichting geven.

Polesano van Dean Skira

Polesano van Dean Skira is een gloednieuw concept, specifiek ontworpen voor een stedelijke omgeving: voetpaden, straten, parken, pleinen en landschappen. Het geeft de designer alle vrijheid om zijn eigen set aan licht-optische instrumenten te combineren, terwijl hij over de hele lijn dezelfde esthetiek aanhoudt, ongeacht de specifieke omgeving. De modulaire en flexibele samenstelling geeft de designer persoonlijke betrokkenheid en een brede waaier aan mogelijkheden om te voldoen aan eender welke nood van het landschap. Het integreren van videobewaking, wifi, luidsprekers of andere relevante elementen wordt de volgende stap in de ontwikkeling van Polesano.

Butler van Arik Levy

Arik Levy presenteert nieuwe toevoegingen aan de Butler-lijn. De inspiratie voor de Butler-collectie was een samenloop van verschillende elementen en een fysieke metafoor. Enerzijds is er de herinterpretatie van een welbekend archetype, de meest voor de hand liggende klassieke lampenkap zoals wij die kennen. Daarnaast werd Arik geïnspireerd door een grote stapel gevouwen papier in de straten van Parijs, gebruikt om stoffen te plooien voor de bekende plissétechniek, een klassieker in de mode. Ter gelegenheid van de Designweek Milaan 2017 worden de nieuwkomers in de Butler-reeks voorgesteld in een botanisch kader.

Butler Strap is een leuke verlichtingstoepassing die past bij ons dagelijkse leven en een invloed zal hebben op de manier waarop we onze tuin en omgeving beleven. Het product past op elk verticaal oppervlak, zoals bomen, pilaren of andere onderdelen van gebouwen.

Butler Floor Triplet is een reeks Butlers die als groeiende paddenstoelen op één basis gemonteerd zijn die op een enkele stroombron aangesloten is, waardoor het product makkelijker geïnstalleerd kan worden op eender welke ondergrond.

Butler Chandelier is de enige echte kroonluchter voor buiten. De lampen zijn gemonteerd op een strak rond profiel waarin de bekabeling verwerkt zit en de lichtkoppen als een kroon in de lucht tilt. Zijn gewicht fungeert als een basis die zichzelf in evenwicht houdt. Dit object geeft de ruimte een warme gloed en geeft je zelfs in de buitenlucht het gevoel dat je je in een kasteel bevindt.

The Lighting Bible 12

Delta Light® lanceert midden mei een nieuwe editie van zijn catalogus – The Lighting Bible 12. Bezoek onze website www.deltalight.com/lb12 om op de hoogte te blijven.

Voor meer informatie

Delta Light® nv

Reggy Van den Branden

Muizelstraat 2

B-8560 Wevelgem

Tel. +32 56 435 735

marketing@deltalight.com

www.deltalight.com

www.facebook.com/deltalightinternational