Delta Light® neemt meerderheid in Integratech

De West-Vlaamse specialist in architecturale verlichting Delta Light® neemt meerderheid in verlichtingsfabrikant Integratech.

Delta Light staat bekend om zijn in-house R&D en lanceert elk jaar nieuwe collecties waarbij design en technologie centraal staan. Peter Ameloot, managing director Delta Light: “We blijven verder inzetten op onze interne productontwikkeling, een onderscheidend element in de markt en essentieel in onze strategie. Maar we willen verder gaan en ook andere segmenten van de markt bewerken. Daarom zijn we verheugd te melden dat Delta Light de overname van de meerderheid van Integratech heeft afgerond. We hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Integratech is een snelle groeier in de Belgische markt met een complementair aanbod aan Delta Light. Het bedrijf is 100% gefocust op led en richt zich naast woningbouw en winkelinrichting vooral ook op ziekenhuizen, industrie en scholen. Jan Ameloot, managing director Delta Light: “Vandaag denken beide partijen in een verschillende vormentaal en met een eigen strategie, maar we maken er beiden een topprioriteit van om een betrouwbare leverancier te zijn voor onze partners. Met deze overname blijft de focus om beide merken verder te laten groeien.”

Voor de klanten en werknemers van Integratech en Delta Light zullen er geen veranderingen zijn. Beide organisaties en sales teams blijven apart van elkaar functioneren. Oprichter Celle Van Genechten blijft de dagelijkse werking van Integratech verder aansturen.

Celle Van Genechten, managing director Integratech: “Als jong bedrijf met een mooi marktaandeel binnen de Belgische professionele verlichtingsmarkt hadden we nood aan een ambitieuze partner. Het is een fantastische opportuniteit om de krachten te bundelen met een vooraanstaande en wereldwijde speler. Delta Light brengt ons veel expertise, een ijzersterke reputatie en mogelijkheden om internationaal te groeien.”

Over Delta Light® – WWW.DELTALIGHT.COM

Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. De toekomst van Delta Light® is verzekerd nu Peter en Jan Ameloot samen met hun vader het bedrijf leiden. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan 250 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd.

Sinds het prille begin is Delta Light® opgebouwd met focus op design en technologie. Een blik op het assortiment bewijst meteen dat innovatie de centrale impuls is van het bedrijf. Gebaseerd op een passie voor verlichting en design, via uitgebreid trend- en marktonderzoek, en dankzij diepgaande kennis van productontwikkeling, is het Belgische Delta Light®-designteam er de afgelopen jaren in geslaagd een assortiment van tijdloze, stijlvolle en vaak revolutionaire designs te creëren.

VOOR MEER INFORMATIE

Delta Light® nv

Reggy Van den Branden

Muizelstraat 2

B-8560 Wevelgem

Tel. +32 56 435 735

marketing@deltalight.com

www.deltalight.com

www.facebook.com/deltalightinternational