Delta Light® krijgt opnieuw internationale erkenning voor architecturale verlichting

Met een indrukwekkend palmares van internationale erkenningen heeft Delta Light® een reputatie hoog te houden. En daar lijkt het Belgische designmerk in te slagen, met vier nieuwe prestigieuze prijzen voor de lichtarmaturen Imax®+, Forty-5 en Finnline. De Good Design Award en de Interior Innovation Award zijn dan ook een mooie bekroning voor de vernieuwing in architecturale verlichting.

De Good Design Award, uitgereikt door het gerenommeerde Chicago Athenaeum in de VS, geldt als een van de meest begeerde designprijzen ter wereld. Delta Light® mocht maar liefst drie awards in ontvangst nemen, voor Imax®+, Finnline en Forty5. Deze laatste armatuur werd ook nog bekroond met een Interior Innovation Award, uitgereikt in de inrichtingsbranche door de Raad voor Vormgeving in het kader van de imm cologne.

iMax®+, veelzijdige Soft Ceiling®

De iMax®-reeks van Delta Light® is de eerste collectie ontworpen volgens het Soft Ceiling®-concept, om meerdere lichtscenario’s te creëren met één type toestel. iMax®+ biedt dezelfde voordelen als de gewone iMax®-reeks, maar combineert deze nog met het unieke Ex-Centric Rotation System (ERS). Het gebruik van dit gepatenteerde mechanisme geeft de gebruiker nog meer bewegingsvrijheid: een asymmetrisch scharniergewricht laat toe om de armatuur te kantelen en te roteren in een vloeiende beweging, onder de meest extreme hoeken. De verlichting is vlot en fijn af te stemmen, met overlappingen in de behuizing om inkijk in het plafond te voorkomen.

Forty-5, vals perspectief

Forty-5 is een architecturale blikvanger aan de wand. Het toestel kan je vergelijken met de uitwerking in drie dimensies van een kubus op papier. Die bestaat uit twee overlappende vierkanten die op de hoeken verbonden zijn via vier lijnen van 45 graden. Vandaar ook de naam. Forty-5 stelt de waarneming op de proef en geeft een speelse toets. Ideaal in huis of als achtergrond voor recepties en inkombalies. Het toestel is er in twee versies die elkaars spiegelbeeld vormen. Er is één kleur: wit. De lichtbron is een ledstrip onderaan de armatuur.

Finnline, fraai & flexibel

Als het op profielen aankomt, heeft Delta Light® een naam te verdedigen. Iets wat Finnline uitstekend doet. Deze extreem veelzijdige nieuwkomer wordt op maat gemaakt en kan je naar wens uitrusten om te gebruiken als uplight, downlight of combinatie van beide. De basis van Finnline is een aluminium behuizing in zwart of wit, met daarin verschillende lichtmodules. De Tweeter en de Mini Spy zorgen dankzij hun grote draaibaarheid voor een optimaal gericht licht en zijn ideaal als taakverlichting en algemene verlichting. Ook leuk zijn de ledstrips, waarbij je de keuze hebt tussen aparte, smalle stroken voor een moderne look en een speels effect, of een groot en egaal oppervlak voor een zacht en diffuus licht. Met een ledstrip op de bovenkant van het profiel is Finnline ideaal om het plafond aan te stralen.