Delta Light®, gids in een wereld van verlichting

Specialist in architecturale armaturen adviseert alle partijen in het bouwproces op maat

Batibouw-bezoekers kunnen straks de eindeloze verlichtingsmogelijkheden verkennen in de Light Avenue van het bouwsalon. Ook Delta Light® stelt er haar laatste nieuwe architecturale armaturen voor (stand LA 19-20 op de Patio tussen hallen 8 en 9). Maar meer nog dan louter inspireren, zet de designspecialist vandaag sterk in op informeren. Zo kunnen voortaan ook consumenten in de professionele showroom in Wevelgem terecht voor gericht advies op maat.

Nood aan verlichtingsadvies

De wereld van verlichting blijft in beweging, zeker voor pioniers als Delta Light® die graag werken met nieuwe materialen en de laatste generatie lichtbronnen. Het resultaat is een ruim assortiment – Belgisch design! – met tal van toepassingen en mogelijkheden. En net daar schuilt de nood aan concrete begeleiding. Architecten, lichtontwerpers, installateurs en ingenieurs zijn al langer thuis in de hoofdzetel van Delta Light®, die dienstdoet als inspiratie- en opleidingscentrum. Maar sinds kort is ook het grote publiek er welkom voor lichtadvies op maat.

Jan Ameloot, General Manager: “De internetgeneratie klanten van vandaag is goed geïnformeerd. De meeste bouwers en verbouwers hebben een duidelijk beeld van wat ze willen. Alleen komt er bij verlichting meer kijken dan enkel je armatuur kiezen. Bovendien zijn toestellen veelzijdiger dan ooit door een waaier van afwerkingen en uitvoeringen. Dat maakt het niet gemakkelijk om de juiste verlichting te kiezen voor de juiste toepassing. Onze lichtadviseurs helpen je concreet op weg, zodat de armatuur ook helemaal tot haar recht komt. Waar wil je welke sfeer en hoe zal die ruimte gebruikt worden? Hoe deel je de kamer precies in? Wat is de plafonddiepte? Maar ook de keuze in kleuren en meubels kan belangrijk zijn voor de invulling van het lichtplan. Elk project, renovatie of nieuwbouw, is uniek en vraagt gericht advies. Daarom stellen we onze professionele showroom nu ook open voor het grote publiek. Zo betrekken we meteen alle bouwpartijen in het traject, wat de synergie bevordert tussen de keuze van de verlichting en de juiste installatie en afwerking.”

Eén armatuur, een waaier van mogelijkheden

De architecturale armaturen van Delta Light® lenen zich voor heel wat toepassingen. Een greep uit het uitgebreide assortiment, telkens afgestemd op een bepaalde ruimte in huis.

Gibbo, ronduit verrassend… in je keuken

Mondgeblazen glazen bollen die lijken weg te rollen. Met Gibbo krijgt je interieur er een blikvanger bij. Deze pendelarmatuur met schuin gepositioneerde basis combineert warme tinten en materialen met de laatste ledtechnologie. Het glas – transparant, opaal of amberkleurig – tekent voor een geelbruine gloed en zachte uitstraling. Knap in composities boven de tafel en interieurs met natuurlijke accenten.

Super-Oh XS, zachte kracht… in je bureau

Een kleine diameter, maar een impact van formaat. Super-Oh XS vult de gekende designlijn van Delta Light innovatief aan. In deze perfect gevormde naadloze cirkel zit een binnenring verborgen met powerleds van de nieuwste generatie. De ledcirkel is zo ontworpen dat hij een uniforme en evenwichtige lichtopbrengst garandeert, met uiterst aangenaam diffuus licht. Super-Oh XS kent heel wat uitvoeringen – als pendelarmatuur of met een scharnier om te kantelen en draaien.

Montur, eigentijdse klassieker… in je hal

Een klassieke vorm, met een hedendaagse twist. Zo heeft Delta Light® Montur ontworpen, een lichtbron die vervat zit tussen de ribben van een balk of kubus. Met oog voor detail en verfijning, want de scherpe kaderlijnen in aluminium laten geen lasnaad zien. Deze collectie leent zich voor heel wat interieurstijlen – van landelijk tot strak architecturaal – en brengt instant sfeer. Zo is er een open kubus en een afwerking met handgeperst transparant of opalen glas, voor aangenaam diffuus licht. Ideaal om je hal in de kijker te zetten. De collectie heeft varianten voor binnen en buiten, waardoor je de vormtaal kan doortrekken naar de gevel, oprit of de tuin.

Splitline 16, eigentijdse klassieker… in je woonkamer

De uiterst smalle en verfijnde Splitline16 bewijst dat inbouwverlichting een nieuwe weg heeft ingeslagen. De profielen vormen een ‘lichtend pad’ en laten zich moeiteloos integreren in plafond en wand. Goed voor een waaier van mogelijkheden wat functionaliteit en design betreft: van flexibele led-modules voor accentverlichting tot eindeloze led-lichtlijnen. De nieuwe en minimalistische Micro Spy-modules dragen bij aan het architecturale karakter van dit profiel. Perfect om algemene verlichting met spotverlichting te combineren in je woonkamer.

Want-it, subtiel afgerond… in je gang

Onopvallend opvallend, dat talent kreeg Want-it mee. Deze collectie wandarmaturen heeft een strak, tijdloos ontwerp zonder zichtbare schroeven. De lichtjes afgeronde randen tekenen daarbij voor een subtiel accent én een mooi afgelijnd lichtpatroon op de muur. Sober in een witte uitvoering of meer decoratief in de versie van zwart en mat goud.

Butler, brengt binnen buiten… in je tuin

Dat de grenzen tussen binnen en buiten blijven vervagen, laat Butler duidelijk zien. Kunstenaar Arik Levy ontwierp deze collectie voor Delta Light®, met een stevige knipoog naar de archetypische lampenkap als interieuricoon bij uitstek. Overdag zet het natuurlijke licht de opvallende vorm van Butler in de kijker, ’s avonds steelt de armatuur zelf de show met een speelse spreiding van het licht. In enkele of dubbele vorm, met lichteffect down of down-up.

Wireless Control Dimming… overal in huis

Met haar nieuwe technologie ‘Wireless Control Dimming’ maakt Delta Light® haar verlichting nog flexibeler. Zo stuur en dim je de toestellen – individueel of als circuit met elkaar verbonden – via je smartphone of tablet. Vergeet extra bekabeling en schakelaars, met deze mobiele technologie bepaal je op elk moment van de dag de sfeer van je verlichting.

Over Delta Light® – WWW.DELTALIGHT.COM

Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. De toekomst van Delta Light® is verzekerd nu Peter en Jan Ameloot samen met hun vader het bedrijf leiden. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan 250 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd.

Sinds het prille begin is Delta Light® opgebouwd met focus op design en technologie. Een blik op het assortiment bewijst meteen dat innovatie de centrale impuls is van het bedrijf. Gebaseerd op een passie voor verlichting en design, via uitgebreid trend- en marktonderzoek, en dankzij diepgaande kennis van productontwikkeling, is het Belgische Delta Light®-designteam er de afgelopen jaren in geslaagd een assortiment van tijdloze, stijlvolle en vaak revolutionaire designs te creëren.

VOOR MEER INFORMATIE

Delta Light® nv

Reggy Van den Branden

Muizelstraat 2

B-8560 Wevelgem

Tel. +32 56 435 735

marketing@deltalight.com

www.deltalight.com

www.facebook.com/deltalightinternational