Delta Light® brengt nieuwe collectie en catalogus uit: The Lighting Bible® 14

2021 is het jaar van The Lighting Bible® 14, een heruitgevonden editie van de iconische publicatie van de Belgische verlichtingsfabrikant Delta Light®. The Lighting Bible® 14 biedt een inspirerende reis door de collectie architecturale verlichting van het merk. Het bevat een uitgebreide reeks van in-house ontwerpen en designersamenwerkingen, stuk voor stuk gecreëerd, ontwikkeld, getest en geproduceerd in het hoofdkantoor van Delta Light® in Moorsele, Wevelgem.

Story image

The Lighting Bible® 14 presenteert een collectie van ambitieuze nieuwe verlichtingsoplossingen die de grenzen van design, performantie, architectuur en technologie verleggen. Vooruitstrevende nieuwe optieken, aantrekkelijke vormgeving, geavanceerde flexibiliteit en tastbare texturen vormen de kern van de nieuwe collectie van Delta Light® voor 2021.

Jan Ameloot (CEO) legt uit: “Met The Lighting Bible® 14 en de nieuwe collectie tillen we technische en architecturale verlichting naar een hoger niveau, voortgestuwd door onze eigen R&D- en designteams en spannende samenwerkingen. Eenvoud in design en complexiteit in technologie ontmoeten elkaar in onze collecties. The Lighting Bible® 14 vertegenwoordigt meer dan ooit ons ethos van Pure Lighting Pleasure."

Peter Ameloot (CEO) vult aan: "Technologie in dienst van gebruikers is een rode draad in de innovaties gepresenteerd in de pagina’s van The Lighting Bible® 14. Vandaag staan comfort en welzijn centraal in kantoren en openbare gebouwen, maar dat geldt net zo goed thuis als in horeca-omgevingen. Lage UGR-oplossingen, nieuwe technologieën en voortgezette focus op sensorische en akoestische oplossingen onderstrepen ons streven naar het creëren van adaptieve verlichtingsoplossingen die comfort bieden voor gebruikers.”

The Lighting Bible®, voor het eerst gepubliceerd in 1997, is een referentie in de internationale wereld van verlichting, architectuur, interieur en design. The Lighting Bible® neemt je mee op verkenning door de architecturale verlichtingscollectie van Delta Light® én rond de wereld, met foto’s van interieur en architectuur gerealiseerd met de verlichtingsoplossingen van Delta Light®.

The Lighting Bible® 14 is de eerste in zijn soort die in 2 edities verschijnt. The Lighting Bible® 14 - Imagine focust op inspiratie en architecturale realisaties. The Lighting Bible® 14 - Create richt zich op het productassortiment van Delta Light®, compleet met uitgebreide productinformatie en productfotografie. Het verhaal van The Lighting Bible® 14 gaat verder op deltalight.com/new en biedt zo een hybride ervaring van de nieuwe collectie van Delta Light®.

Noot voor de redactie
Op de volgende pagina’s vindt u meer details over een selectie van de nieuwe collectie. Gedetailleerde informatie over de volledige nieuwe collectie vindt u op deltalight.com/new.

Heeft u ons persbericht ontvangen over Soliscape, onze nieuwe ontwerpsamenwerking met UNStudio? We delen het graag met u.

PR contact: marketing@deltalight.com

Haloscan – Optiek leidt design

Story image

Haloscan belichaamt de geest van innovatie in The Lighting Bible® 14. Ontworpen rond zijn vlakke optiek, combineert Haloscan een ultra-minimalistische look met een aangenaam lichteffect. De gesofisticeerde vlakke lens zorgt voor een zachte verspreiding van het licht en creëert tot 4 verschillende uitstralingshoeken, van spot tot breedstraler en zelfs lineair licht.

Om soepel te kunnen draaien en kantelen, maakt Haloscan gebruik van het gepatenteerde Ex-Centric Rotation System van Delta Light®, een asymmetrisch scharnier dat draaien en kantelen combineert in één snelle beweging. Haloscan is een familie accentverlichting die verkrijgbaar is als opbouwarmatuur, als half-inbouwarmatuur of als module op een magnetisch profiel.

Zoover – Zachte textuur

Story image

De hanglamp Zoover voegt textuur, volume en diepte toe aan een ruimte. Ontworpen als een ondiepe kap, verbergt Zoover een cirkel van licht, waardoor die er verschillend uitziet afhankelijk van het gezichtspunt. Van opzij gezien heeft de thermogevormde schaal een zachte, neutrale uitstraling.

Wanneer het gezichtspunt wordt verlaagd, vallen meer en meer details op, zoals het diffuse licht dat de binnenste texturen van de schelp verlicht. De grote vilten koepel herbergt een lichtschijf, met diffuus licht voor algemene verlichting. Zo combineert Zoover design en functionaliteit.

Artuur – Design & veelzijdigheid

Story image

Alles aan Artuur is uitmuntend, of het nu gaat om het design, de optische kwaliteiten of de fijne rand bij inbouw in het plafond. Artuur is een downlight met randen die schuin aflopen naar het midden, verkrijgbaar in ronde en vierkante versies. Een designtwist schuilt in de asymmetrische vierkante versie, die het oog speels misleidt en inspireert tot creatieve lay-outs.

Een ander designelement is de convexe lens bovenop de diep geplaatste led. De convexe lens geeft Artuur zijn geraffineerde lichteffect en look. Ze biedt een uitstekende lichtkwaliteit en creëert een duidelijk afgebakend lichteffect. Tegelijk zorg de lens voor een elegant uiterlijk dat indruk maakt, ook wanneer het licht uit is.

Bovendien kan Artuur algemene verlichting combineren met wallwash, en dat alles in één armatuur. Terwijl de eerste led voor een aangename algemene verlichting zorgt, werpt een toegevoegde ledmodule haar licht zacht op de wand.

Bij inbouw in het plafond geeft Artuur diepte aan de ruimte, dankzij de licht uitstekende ring. Klein genoeg om niet op te vallen, groot genoeg om het verschil te maken. Plaats de complete armatuur in een inbouwkit en Artuur transformeert van een ruimtelijk element naar een randloos armatuur, steeds even geraffineerd.

Multinova – Gericht op tal van toepassingen

Story image

Met 2 verschillende diameters, een directe en direct-indirecte versie en een beperkte hoogte van slechts 69 mm, kan je Multinova op een veelheid van manieren toepassen. Met zijn kleine afmetingen past Multinova in elk woon- of horecaproject. Als armatuur in profielen past hij in elke retailomgeving en met een prismatische plaat voor verminderde verblinding past hij zelfs in kantooromgevingen.

Multinova is verkrijgbaar in zwart of wit en kan ook worden afgewerkt in Gold Coloured, om zijn omgeving te verrijken. Daarbovenop kan het lichtelement van Multinova worden afgewerkt met een optiek met een gerookt effect – naast een gezandstraalde en prismatische optie – voor een meer decoratieve toets. Bij het inschakelen is de schijf volledig verlicht. Bij het uitschakelen krijgt de schijf een donkere kleur, ideaal in combinatie met een goudkleurige rand.

Ga voor het ultieme statement door te kiezen voor geclusterde Multinova-armaturen, gekoppeld in een duo of als een trio van verlichte schijven. Gebruik ze in grotere ruimtes zoals lobby's, boven receptiebalies of in open kantoorruimtes en combineer schoonheid met functionaliteit.

Naast de inbouw-, opbouw- en trackversies zijn er nog twee manieren om Multinova op te hangen. Bij een montage met kabels is Multinova recht naar beneden gericht. Opgehangen aan een stang, kan Multinova tot 90° worden gekanteld, zodat hij ook naar verticale oppervlakken kan worden gericht.

Spy – Een klassieker heruitgevonden

Story image

Minimalisme, functionaliteit en veelzijdigheid zijn de sleutelwoorden om de uitgebreide Spy-collectie te beschrijven. Spy is ontworpen om aan tal van verlichtingseisen te voldoen, een ideale oplossing voor accentverlichting in woon-, horeca- of commerciële ruimtes. De Spy-familie biedt een veelzijdige en complete reeks inbouw-, opbouw- en tracktoepassingen in een rijkdom aan lumenpakketten, bundelopties en ledkleuren, evenals verschillende kleurafwerkingen en combinaties.

Naar aanleiding van de voortdurende veranderingen in de wereld van leds en optiek en de evolutie naar een beter gebruikscomfort met preciezere optiek en betere lichtregeling, is de volledige Spy-reeks vernieuwd. Het resultaat? Frisse vormen en extra afwerkingskleuren, beter lichtcomfort door hybride optieken, verbeterde kleurconsistentie van de leds en nieuwe perspectieven met Tunable White en Soft Dim.

De vernieuwde Spy-familie is verkrijgbaar in verschillende diameters voor tal van toepassingen: 27, 39, 52, 66 en 90 millimeter. Terwijl de kleinere versies verkrijgbaar zijn in de levendige kleuren Flemish Bronze, Flemish Gold en Gold Coloured, bieden de grotere Spy-spots Tunable White en Soft Dim-oplossingen in meerdere bundelhoeken.

Met de toevoeging van Spy 39 W kan de Spy-familie nu ook buitenshuis haar licht laten schijnen. Spy 39 W vertaalt elegantie en finesse in een outdoor wandlamp. Spy 39 W is verkrijgbaar als minimalistische directe of direct-indirecte armatuur, beide gekenmerkt door de slanke cilindervorm. Met zijn geraffineerd design, slanke buisvorm en opvallend lichteffect biedt Spy 39 W elegantie voor buitenruimtes.

Uho – Compact en groots

Story image

Op het eerste gezicht lijkt Uho eenvoudig. Wanneer je hem van dichtbij bekijkt, ontdek je het vakmanschap in de details: de slanke verhouding van zijn lengte ten opzichte van zijn diameter, de kleine scharnieren die een geraffineerde look creëren, het zacht gebogen scharnier dat perfect aansluit bij de contouren van de buisvorm. Uho is verkrijgbaar als accentverlichting bij de kleine profielen Splitline 14 en Shiftline 19 en als spot, waarbij hij verkrijgbaar is als enkele of dubbele Clip-versie en als drievoudige unit voor opbouwmontage.

Nime – Precisieverlichting in samenwerking met lichtontwerper Dean Skira

Story image

De mysterieuze precisieverlichting Nime is het resultaat van een streven naar het ultieme minimalisme, een focus op het licht in plaats van op de armatuur. Als een volledig geïntegreerde architecturale verlichtingsoplossing is het lichaam van Nime volledig verborgen in het plafond, waardoor er niets anders overblijft dan een opening van slechts 10 mm. Nime is de nieuwste innovatie die voortkomt uit de voortdurende samenwerking tussen lichtontwerper Dean Skira en Delta Light®, en waarschijnlijk de kleinste armatuur ooit gemaakt.

Deze minuscule opening verbergt cutting-edge optische engineering en gepatenteerde technologie, met een scala aan mogelijkheden om de lichtbundel te controleren. Met het Nime-systeem en de aangepaste optiek kan je de lichtbundel focussen en de hoek, rotatie en kanteling ervan aanpassen. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de minuscule afmetingen en met een gegarandeerd comfort van bijna geen verblinding. Het tastbare deel verdwijnt in zijn hart, terwijl het ontastbare deel de ruimte of het object verlicht.

Verlichtingsontwerper Dean Skira: "Met Nime kan je objecten op verticale en horizontale oppervlakken benadrukken, zonder dat de armatuur of de bron zichtbaar is. Je kan kleine tot grote objecten verlichten, zelfs als ze niet op één lijn staan met de armatuur. Ook kan je het licht perfect richten waar het nodig is, zelfs in schuine plafonds. Of je kan gelijke lichtcirkels creëren bij zowel lage als hogere plafonds."

Over Dean Skira
Dean Skira is de oprichter van Skira, een bekroond lightingdesignbureau gevestigd in Pula (Kroatië), gespecialiseerd in alle aspecten van commerciële, stedelijke en residentiële verlichtingsprojecten. Al 30 jaar lang bouwt en creëert Skira met immateriële vormen. Hij werkt samen met investeerders, architecten en ontwerpers om betekenisvolle verlichtingservaringen te creëren over de hele wereld.

https://skira.hr