Delta Light stelt nieuwe collecties voor op INTERIEUR-biënnale in Kortrijk:

Delta Light stelt nieuwe collecties voor op INTERIEUR-biënnale in Kortrijk:

EEN SAMENSMELTING VAN LICHT, TECHNOLOGIE, VORM & KLEUR

Delta Light speelt in zijn nieuwe reeksen decoratieve architecturale verlichting met warme kleuren, gecombineerd met zowel subtiele als meer expressieve texturen en vormen. De nieuwe collecties zijn straks te zien op de INTERIEUR-biënnale in Kortrijk (hal 1, stand 136).

Delta Light staat wereldwijd bekend om zijn technische architecturale verlichting, toegepast door architecten en designers in kleine tot grootschalige projecten wereldwijd. Jan Ameloot, Managing Director Delta Light: “Onze nieuwe collecties bouwen verder op onze extreme fascinatie voor nieuwe technologieën en miniaturisatie. Zo kunnen we architecten en ontwerpers tools aanreiken om het ultieme niveau van volledig geïntegreerde architecturale verlichting te bereiken. Tegelijk is ons designteam buiten zijn comfortzone getreden om aan een reeks expressievere designs te werken, met als resultaat gewaagde nieuwe vormen, afwerkingen en kleuren.”

Hedra - Subtiele weerspiegelingen

Story image

Het gefacetteerde uiterlijk van de Hedra-reeks creëert een intrigerende esthetische uitstraling. Overdag versterkt het natuurlijke licht zijn vorm door de lichtreflectie op de verschillende vlakken, met een subtiel lichtspel tot gevolg. ’s Nachts zorgt het licht voor een gezellig, intiem kader. De gefacetteerde look van Hedra bestaat als compleet nieuwe reeks, van pendels tot spots voor plafondopbouw en -inbouw. De nieuwe Hedra-pendels worden geleverd als een volledige led-oplossing of met een E27-fitting, waardoor je de elegante facetvorm kan combineren met klassieke of decoratieve lampen. De pendels zijn er in verschillende diameters en lengtes (van 15 tot 120 cm).

Punk – Iconisch & gedurfd

Story image

Punk, een iconische subcultuur die halverwege de jaren 70 ontstond, is een artistieke stijl die voornamelijk geassocieerd wordt met muziek en mode. Maar de stijl inspireert vandaag nog altijd. De Punk-spot van Delta Light werd voor het eerst geïntroduceerd in 2017 en maakt deel uit van de XY180-collectie, een samenwerking met de gerenommeerde architecten van OMA. Elementen van de punkcultuur passen perfect binnen de wereld van moderne architectuur en zijn een uitdrukking van individualisme en stedelijke attitudes. Stalen pinnen intimideren misschien op het eerste gezicht, maar ogen plots heel verfijnd als je ze combineert met licht. Het krachtige punkontwerp wordt gelanceerd als een volledig nieuwe reeks met diverse kleuren en toepassingen, van pendelarmaturen tot wand-, plafond- en trackverlichting

Superloop - Accentueer je Superloop

Story image

Het Superloop-concept werd gelanceerd in Milaan, in 2017, en is nu al een Delta Light-klassieker. Deze veelzijdige collectie bestaat uit ronde en rechte slanke vormen, voor een waaier aan verlichtingsmogelijkheden. Dankzij het door Delta Light op maat ontworpen 48 V-profiel binnenin kan je de verschillende modules om het even waar in de ring positioneren, verplaatsen en richten. De nieuwe modules laten toe om van subtiele functionaliteit over te gaan tot zeer expressieve elegantie. Superloop kan dankzij de grote beweeglijkheid van de Spy-modules voldoen aan heel specifieke verlichtingsnoden, en kan tegelijk decoratief toegepast worden door met de ophanging te spelen en de meer uitgesproken Punk, XY180 of de nieuwe Fix-modules toe te passen, gecombineerd met heldere of matte glazen tubes. Met de nieuwe kleuren Flemish Gold en Flemish Bronze kan je de minimalistische look van de loop verder upgraden.

Brons, goud… champagne!

Story image

Dit jaar lanceert Delta Light maar liefst 5 nieuwe kleuren en afwerkingen. De nieuwe Delta Light Flemish Bronze en Flemish Gold voegen een vleugje glamour en prestige toe aan je interieur. Met de nieuwste afwerkingen – Gold Champagne, Black Bronze en Black Pure – biedt Delta Light een reeks warme metaalkleuren aan die perfect passen bij zowel natuurlijke elementen als een industriële setting.

Jan Ameloot: “We wilden ons kleurenpalet graag elegant en tijdloos uitbreiden, zonder te opteren voor te trendgevoelige of expressieve tinten. Onze nieuwe kleuren en afwerkingen zijn het resultaat van een zeer nauwkeurig, artisanaal proces. Ze passen perfect in zowel residentiële als commerciële projecten en voegen verfijning en vakmanschap toe aan hun omgeving.”

De nieuwe kleuren en afwerkingen zijn beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande reeksen.

VOOR MEER INFORMATIE:
Delta Light NV
Muizelstraat 2
B-8560 Wevelgem
Tel. +32 56 435 735
marketing@deltalight.com
www.deltalight.com
www.facebook.com/wearedeltalight
www.instagram.com/wearedeltalight
www.twitter.com/deltalight