Delta Light innoveert: ontdek de nieuwe collecties 2020!

Delta Light innoveert: ontdek de nieuwe collecties 2020!

De toonaangevende experts in architecturaal verlichtingsontwerp bij Delta Light zetten de feestelijkheden rond de dertigste verjaardag van hun merk verder met de lancering van een reeks nieuwe collecties en boeiende samenwerkingen. Klanten kunnen uitkijken naar een interessante mix van technische architecturale verlichting, precieze verlichtingsinstrumenten, expressieve vormen en comfortgedreven technologie. De nieuwigheden zijn stuk voor stuk bedoeld om het al stevige portfolio van Delta Light te versterken.

In de nieuwe collecties voor 2020 vind je Pion, Inform, Mantello en Frax – met tal van voordelen én geschikt voor heel wat toepassingen en projecten. Delta Light stelt ook twee boeiende samenwerkingen voor: Conform met Dean Skira en Still met Nathalie Dewez.

Zaakvoerder Jan Ameloot: “In onze nieuwe collecties gaan we naar het volgende niveau, steken we grenzen over, leggen we de lat hoger. We werken met nieuwe materialen, dagen bestaande vormen uit en focussen op het multisensoriële aspect van verlichting, als hulpmiddel en als systeem. Het draait om licht en nog veel meer.”

Delta Light is de voorbije 30 jaar uitgegroeid tot een wereldwijd gekende naam. Nauwe samenwerkingen met architecten en ontwerpers hebben deze boeiende nieuwe collecties mogelijk gemaakt.

“Voor 2020 hebben we de handen in elkaar geslagen met vier kunstenaars”, vervolgt Jan Ameloot. “De eerste twee, die we nu al graag voorstellen, zijn de bekroonde ‘lighting designer’ Dean Skira en voormalig Belgisch Designer van het Jaar Nathalie Dewez. De derde en vierde naam onthullen we de volgende maanden.”

“Deze samenwerkingen maken nieuwe avonturen op het vlak van verlichting mogelijk. Het is bijzonder inspirerend om concepten en ideeën uit te wisselen. Dankzij ons uitgebreide R&D-team, onze kennis om snel prototypes te ontwikkelen en onze expertise rond productie kunnen we die nieuwe concepten vertalen in toegevoegde waarde voor projecten overal ter wereld.”

Noot voor de redacteur
Meer informatie over een deel van de nieuwe collectie vind je in onderstaande beschrijving. Voor gedetailleerde info over de volledige nieuwe collectie, zie newcollection.deltalight.com.

Voor meer info:
RCA - Evelien Olaerts - evelien@rca.be - 0496 15 18 30

PION
Vorm en functie in evenwicht

De vorm van de gloednieuwe Pion doet denken aan een pion in een schaakspel, subtiel gekenmerkt door zijn speelse maar delicate vorm. Maar in tegenstelling tot een echte pion kan deze Pion vrij bewegen dankzij het exclusieve Ex-centric Rotation System (ERS) van Delta Light.

Pion begint als een statisch neerwaarts licht en kan gemakkelijk transformeren in een periscoop die uitkijkt over de hele kamer door eenvoudigweg zijn kop te wentelen. Dankzij het Ex-centric Rotation System kan Pion zijn kop kantelen, waardoor hij meer dan 355° kan bekijken en tot 90° opwaarts kan kantelen. De combinatie van zijn elegante ontwerp en de energieke kleurcombinaties maken van Pion meteen… de koning van de kamer. De kleurrijke buisjes zijn een mooi accessoire dat de unieke stijl van Pion benadrukt.

Pion is verkrijgbaar als half ingebouwde versie, als opbouw-spot of als plug-inmodule voor de magnetische profielreeks van Delta Light.

CONFORM
Ontworpen door Dean Skira voor Delta Light

Het Conform-profiel werd specifiek ontworpen en ontwikkeld voor meer comfort in werkomgevingen. Concreet: het verhogen van de productiviteit én het gevoel van welzijn, door de visuele prestaties te optimaliseren met visueel comfort. Het resultaat heeft een positieve invloed op de algemene kwaliteit van de ruimte.

Conform is ontworpen rondom het licht. Hij omringt de lichtbron op perfecte wijze en versterkt het licht op verschillende vlakken. Het vooruitstrevende ontwerp en de moderne constructie van Conform zijn gericht op vier aspecten: de kwaliteit, de verspreiding, de schoonheid en het comfort van het licht. Conform gebruikt de Natural Light Technology® (NLT) van Delta Light, ultramoderne ledlichten met een spectrum dat heel dicht bij dat van zonlicht komt. Dit zonsimulerende spectrum onthult de heldere kleuren en een versterkte cyaanblauwe energie die aangenaam is voor het menselijke oog, een positieve invloed heeft op het dag-en-nachtritme en menselijke activiteit stimuleert.

Voor nog meer kwaliteit van ruimte en comfort, garandeert Conform een evenwichtige verhouding tussen opwaarts en neerwaarts licht van 55% tot 45%. Die verhouding is geoptimaliseerd om te voorkomen dat de ogen overbelast worden. Dankzij Delta Lights intern ontworpen lensextrusie met een zogenaamde batwing-curve straalt de lamp het opwaarts licht gelijkmatig uit en wordt het gelijkmatig verdeeld over het plafond. Daardoor wordt het ruimtelijke effect versterkt.

Het derde en vierde kenmerk van Conform betreft een combinatie van ontwerp en optimale verblindingsbescherming. Het elegante A-vormige ontwerp met meerdere kleurcombinaties voegt een specifiek reflectorontwerp en profielraster samen. Het licht vloeit de ruimte in vanuit een verborgen bron. Zo wordt verblinding beperkt en versterk je tegelijk de algemene esthetische uitstraling van de ruimte.

Over DEAN SKIRA
Dean Skira is de oprichter van Skira. Dit internationaal, bekroond bedrijf, gevestigd in Pula (Kroatië), ontwerpt verlichting en is gespecialiseerd in alle aspecten van commerciële, stedelijke en residentiële verlichtingsprojecten. De voorbije 30 jaar heeft Skira voornamelijk ondefinieerbare vormen gebouwd en gecreëerd. Samen met investeerders, architecten en ontwerpers staat Skira wereldwijd voor betekenisvolle verlichtingsbelevingen.
https://skira.hr/

INFORM
Maximaal comfort voor het oog en puur minimalisme

Story image

De Inform-familie is een reeks lineaire en gebogen verlichtingsoplossingen, ontworpen voor tal van toepassingen zoals landschapskantoren, vergaderzalen, recepties en thuiswerkplekken. Kortom, ruimtes die de allerbeste technische architecturale verlichting nodig hebben, mét oog voor het ontwerp, oog voor de gebruiker en oog voor een efficiënte werking.

De basis van deze familie is de Melanopic Light Technology® (MLT) van Delta Light, die uiterst doeltreffende reflectortechnologie combineert met mensgerichte ledtechnologie. De kwaliteitsvolle ledlampen helpen het dag-en-nachtritme te beheersen door een heel natuurlijke, witte kleur te produceren met een hogere hoeveelheid energie in cyaanblauw, wat overdag bevorderlijk is voor activiteit en ‘s nachts voor slaap. De reflector is ontworpen om elke aparte ledmodule perfect te omringen zodat de doeltreffendheid van de hele lamp versterkt wordt. Tegelijk blijft er een hoog niveau van visueel comfort behouden, gezien elk ledpunt afgeschermd wordt.

Inform biedt verfijning op alle vlakken. De beperkte afmetingen van 28 op 28 mm versmelten naadloos met elke architecturale omgeving. Omdat de stroom via de kabels van de ophangpunten loopt, zijn extra toevoerkabels niet nodig. Daardoor wordt de minimalistische uitstraling van het profiel benadrukt. De subtiele details versterken het sublieme ontwerp van Inform: de ingebouwde eindstukken met geïntegreerd logo, de verschillende kleurcombinaties, het ontwerp van de powerbox dat in lijn ligt met het profielontwerp. Inform heeft maximaal aandacht voor detail, wat bijdraagt tot het pure minimalisme en de tijdloze esthetiek van de collectie.

MANTELLO

Met zijn tijdloze maar uitnodigende uitstraling is Mantello zowel geschikt voor thuis als voor commerciële omgevingen. Dankzij hun speelse karakter lenen de Mantello-hanglampen zich voor tal van creatieve designideeën – als installatie boven de receptie, in de keuken of eetkamer, of als kleinere hanglampen aan beide kanten van het bed. De opties zijn eindeloos en helpen moeiteloos de gewenste lichtsfeer creëren.

Het klokvormige ontwerp van Mantello vertrekt vanuit een cirkel en is zowel geïnspireerd op de Memphis-vormen van de jaren tachtig als op vroeg-industriële kenmerken. Een moderne interpretatie van herkenbare en traditionele vormen, verkrijgbaar in twee maten en twee diameters.

De lamp hangt aan het plafond en geeft elke ruimte een modernistische stijl en klassieke elegantie. Je kan kiezen tussen een aluminium kap, mat gelakt, of een versie in mondgeblazen glas met zachte rondingen. Dankzij de verschillende maten, kleuren en led- of E27-versies kan je Mantello aanpassen aan de stijl en behoeftes van elke ruimte. Een uiterst unieke versie in de Mantello-familie is de combinatie van het aluminium omhulsel en de matte bol die half verborgen zit in de lampenkap. Die uiterst stijlvolle combinatie garandeert een perfect verspreid en warm lichteffect.

STILL
Door Nathalie Dewez

Story image

De Still-lamp is een bewegend kunstwerk van de Belgische ontwerpster Nathalie Dewez. Een klassieker in de Belgische designwereld, nu geoptimaliseerd en voorgesteld aan het internationale publiek dankzij Delta Light.

De lichtbron van deze bijzondere hanglamp hangt niet in het midden van het ophangpunt, wat zorgt voor een elegante dynamiek die voortdurend verandert. De lengte van de lamp benadrukt en bekleedt de ruimte zonder chaos te creëren.

Dewez: “Ik heb altijd graag gespeeld met tegengewichten om beweging en spanning te creëren met mijn ontwerpen. Bij deze Still-lamp heeft de metalen staaf die het evenwicht creëert dezelfde diameter als de buis die de kabel omvat. Aan elkaar geschroefd vormen ze een perfecte lijn, apart zijn ze dan weer gemakkelijk te verpakken.”

De Still-lamp combineert functionaliteit en poëzie, rationalisme en lichtheid. Ze kan één of drie ophangpunten hebben, kan vrij gepositioneerd worden en is grafisch en mobiel. Verkrijgbaar in ruw wit, zwart brons of helblauw.

“We hebben altijd bewondering gehad voor de tijdloze elegantie van Nathalies werk”, zegt Peter Ameloot, directeur en hoofd R&D bij Delta Light. “Still is eenvoudig maar verfijnd. Ze kan de aandacht naar zich toe trekken zonder de hele ruimte over te nemen. Een heel fascinerend verlichtingsobject. We zijn ervan overtuigd dat we, via ons netwerk, dit product naar een internationaal niveau kunnen tillen waar het de aanbevelingen kan krijgen die het verdient.”

Over NATHALIE DEWEZ
Het werk van Nathalie Dewez reikt van kleine objecten tot enorme installaties, van unieke stukken tot industriële producten. Haar aanwezigheid op tal van internationale exposities en tentoonstellingen heeft geleid tot samenwerkingen met verschillende architectenbureaus en internationale producenten zoals Hermès (FR), Habitat (UK), Ligne Roset (FR), De Castelli (IT) en Vervloet (BE).

Nathalie is een ontwerpster die vooral met licht werkt en met materialen als metaal en glas. Zo creëert ze niet alleen verlichtingsarmaturen, maar ook objecten, meubilair en grootschalige sculpturen. Haar ontwerpen onthullen een passie voor beeldhouwvormen en een uitstekende vakkennis. Met enkele van haar iconische stukken heeft ze al meerdere prijzen gewonnen. In 2011 ontving ze de prijs ‘Design Pierre Bergé Foundation’ en in datzelfde jaar werd ze genomineerd voor Belgisch Designer van het Jaar.

FRAX

Frax vormt buitenruimtes om tot levendige, nachtelijke omgevingen. Met 7 verschillende lichteffecten en meerdere installatiemogelijkheden komt Frax tegemoet aan elk aspect van stadsarchitectuur: elke vorm, elk materiaal en elke compositie. Beeldhouwwerken, bomen of gebouwen verlichten? Frax biedt een efficiënte en kwalitatieve oplossing.

Frax is gebaseerd op de LED Caset®-technologie van Delta Light, inclusief individuele collimatorlenzen per ledlamp, wat zorgt voor een strakke lichtverspreiding. De combinatie van individuele lenzen creëert een lichtverspreiding met meerdere lagen, samengebracht in een gestroomlijnde stralingshoek van 8° of 14°. Andere stralingshoeken of andere lichteffecten zijn mogelijk door microlenzen toe te voegen, de hoek aan te passen tot 26° of 47° of een lineair of wallwash-effect te creëren. In combinatie met een snoot of honeycomb wordt mogelijke verblinding maximaal beperkt. Dat versterkt het visuele comfort dat de krachtige Frax biedt.

Delta Light - New Collection_NL.pdf 135 KB