Hoofdkantoor Delta Light neemt lokale distributeur Duitsland en Oostenrijk over

Hoofdkantoor Delta Light neemt lokale distributeur Duitsland en Oostenrijk over

Het Belgische hoofdkantoor van Delta Light heeft er een vestiging bij. Zo nam de specialist in architecturale verlichting eind januari Delta Line + Light over, de lokale distributeur voor Duitsland en Oostenrijk. Een ambitieuze stap én duidelijk signaal dat de toekomst van Delta Light er veelbelovend uitziet.

Delta Light werd in 1989 in België opgericht door Paul Ameloot, en al snel volgden de eerste vestigingen over de grens. Sinds 1994 is het familiebedrijf in Duitsland actief via de lokale distributeur Delta Line + Light. Sinds 31 januari 2020 is deze vestiging – net zoals de meeste kantoren van Delta Light wereldwijd – officieel in handen van het hoofdkantoor in België.

Jan Ameloot, managing director bij Delta Light: “Duitsland is altijd al een belangrijke markt geweest voor de groei en het imago van Delta Light. Zo heeft onze distributeur de afgelopen 26 jaar een sterke marktpositie uitgebouwd in Duitsland en Oostenrijk. Net zoals voor de meeste van onze dochterondernemingen wereldwijd, hebben we nu besloten om de Duitse activiteiten te consolideren binnen de structuur van ons hoofdkantoor. Daardoor zullen we ons lokale netwerk nog beter kunnen bedienen."

Ambities in functie van de markt
Delta Light is vandaag uitgegroeid tot een wereldspeler met een omzet van 93 miljoen euro. "Dankzij ons wijdverspreide netwerk, onze toegewijde teams en onze vestigingen aangestuurd vanuit het hoofdkantoor, kunnen we elk type project aan, om het even waar ter wereld. Via deze gestructureerde aanpak kunnen we nog klantgerichter werken, nog beter onze passie en creativiteit op lokaal niveau implementeren en nog beter onze strategie en ambitie afstemmen in functie van de markt. In dat opzicht is de overname van het Duitse team een logisch vervolg in onze evolutie.”

Tal van prestigieuze projecten en samenwerkingen over de hele wereld bewijzen vandaag mee het succes van Delta Light. Jan Ameloot: “Enerzijds heb je onze toewijding en betrokkenheid, anderzijds ons breed assortiment van architecturale verlichtingsoplossingen, zowel standaard als op maat gemaakt. Daarmee kunnen we wereldwijd aan de slag, op kleine en grote schaal, van kantoren en retail over openbare ruimtes en particuliere woningen tot de horecasector.”

Voorstelling op Light + Building
Het hoofdkantoor van Delta Light bouwt zo, op basis van een rijk verleden en de sterke basis van het Duitse en Oostenrijkse team, verder aan de toekomst. Oliver Waidmann, general manager van Delta Line + Light, blijft het team aansturen. Ook blijven alle activiteiten in het vernieuwde kantoor en de showroom in Ubach-Pahlenberg behouden.

Peter Ameloot, tevens managing director besluit: "We willen het werk van de afgelopen jaren verder zetten en het lokale team nog sterker maken, sneller en beter informeren ook. Samen kunnen we laten zien dat het geheel altijd groter is dan de som van de delen."

Het publiek zal voor de eerste keer kunnen kennismaken met de nieuwe structuur van Delta Light op Light+Building in Frankfurt. Op deze beurs stelt Delta Light, in een nieuw ontworpen stand, de gloednieuwe collecties voor én zet het bedrijf ook enkele boeiende samenwerkingen in de kijker.

Voor meer info:
Delta Light - Dieter Eeckhout - dieter.eeckhout@deltalight.com - 056 43 57 35
RCA - Evelien Olaerts - evelien@rca.be - 011 590 590