Delta Light Groep onderstreept zijn groeistrategie door Poolse sectorgenoot AQForm over te nemen.

Delta Light Groep onderstreept zijn groeistrategie door Poolse sectorgenoot AQForm over te nemen.

Het West-Vlaamse familiebedrijf Delta Light, fabrikant en wereldleider in hedendaagse architecturale verlichting met hoofdkantoor in België, telt vandaag verschillende merken, partners en dochterondernemingen in ruim 120 landen wereldwijd. Begin 2017 heeft Delta Light de Led-specialist Integratech overgenomen. Om de internationale groei nog verder uit te breiden, hebben de stichtende leden van de Delta Light groep en de huidige managing aandeelhouders alle aandelen in hun Poolse sectorgenoot AQForm overgenomen, en dit via een Poolse holdingmaatschappij. Een overname die voor beide bedrijven synergievoordelen zal creëren.

Een gerenommeerd bedrijf
AQForm Lighting Solutions is een succesvol en gerenommeerd bedrijf op de Poolse markt met een sterke marktpositie in heel wat Oost-Europese landen. Het bedrijf is bekend omwille van hun modern maar functioneel productassortiment. Bovendien hecht AQForm bijzonder veel waarde aan een betrouwbaar servicebeleid en betaalbare producten. Het bedrijf produceert vandaag hedendaagse LED-armaturen, algemene architecturale verlichting en accentverlichting. 

AQForm werkt samen met Poolse designers wat al resulteerde in tal van internationale prijzen, waaronder de Red Dot Design Award, de iF Design Award, de German Design Award en de Muuuz International Award (MIAW). Hun oorspronkelijke naam – Aquaform – werd onlangs gewijzigd in AQForm; een nieuwe naam die beter aansluit bij hun kernactiviteiten.

Nog betere service voor klanten
Met deze overname blijft de focus om beide merken verder te laten groeien, als twee afzonderlijke businessunits, elk met hun eigen identiteit. Het uiteindelijke doel is om een innoverende verlichtingsgroep op te richten die bestaat uit sterke, individuele en onafhankelijke merken om zo hun positie in de internationale markt verder te versterken. Het delen van expertise en bedrijfssynergieën leidt tot een veel groter bereik in de respectievelijke markten en segmenten zonder de positionering en de identiteit van elk merk of bedrijf te veranderen.

Jan Ameloot, CEO van Delta Light NV: “Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe business opportuniteiten om onze internationale ambities waar te maken.  AQForm paste perfect  binnen onze strategisch plannen en was een te mooie kans om te laten liggen: een financieel gezond en gerenommeerd bedrijf in Polen en omringende landen – net als Delta Light een familiebedrijf met een passie voor service, technologie en verlichting – dat gedreven de internationale markt wil veroveren."

Één groep, veel merken
Beide bedrijven zijn sterke spelers in de verlichtingssector met elk hun eigen kracht en identiteit. Ze worden geleid door enthousiaste mensen en zijn een mooi voorbeeld van hoe een hecht familiebedrijf het dagelijkse management combineert met puur ondernemerschap. Met Delta Light, AQForm en alle andere aanverwante merken ziet de toekomst er alvast veelbelovend uit!

Over Delta Light
Delta Light
Muizelstraat 2
8560 Moorsele
http://www.deltalight.com

  • Oprichter: Paul Ameloot
  • Opgericht in: 1989
  • aantal werknemers: 370
  • Omzet 2017: 92 mio euro

Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot een marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. De toekomst van Delta Light® is verzekerd nu Peter en Jan Ameloot samen het bedrijf leiden. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan 370 mensen, en levert het producten en service in 120 landen wereldwijd. Naast een partnernetwerk heeft Delta Light ook eigen kantoren en showrooms in de toonaangevende design steden, zoals Londen, Parijs, Moskou, Toronto, Bogota, Fort Lauderdale, Milaan, Dubai, LA en Amsterdam.

Over AQForm

AQForm
ul. Przemysłowa 12-14
32-070 Czernichów
Poland
www.AQForm.com

  • Medeoprichter: Wojciech Starowieyski
  • Opgericht in: 1992
  • aantal werknemers: 131
  • Omzet 2016: 27.700.000 PLN

AQForm is een succesvol en gerenommeerd fabrikant van moderne en hedendaagse verlichtingsarmaturen. Zij kunnen bouwen op een gevestigde positie op de thuismarkt Polen en hebben een sterke aanwezigheid in een aantal Oost-Europese landen. Gezien hun groei en marktpositie kunnen ze beroepen op een compromisloze ondersteuning voor architecten, verlichting professionals en eindklant.

Voor meer informatie

RCA PR
Caroline Leën I caroline.leen@rca.be I +32 11 590 590 I www.rcapress.be