Delta Light breidt zijn wereldwijde netwerk uit met een nieuwe showroom in Londen

Na de opening van een reeks exclusieve showrooms in New York, Moskou, Parijs, Amsterdam, Milaan, Bogota, Sint-Petersburg, Bangkok, Miami en andere belangrijke designsteden, stelt Delta Light nu zijn gloednieuwe showroom voor in hartje Londen.

De indrukwekkende nieuwe showroom van Delta Light is ondergebracht in een omgebouwde spoorwegboog en omvat kantoren, vergaderzalen, een lichtlabo en een multifunctionele presentatie- en eventruimte. En uiteraard worden de meest recente Delta Light-producten uit The Lighting Bible 12-catalogus op schitterende wijze tentoongesteld in de showroom.

“Het Verenigd Koninkrijk is wereldwijd een van onze grootste markten en Londen staat bekend om zijn scene van trendsetters, met architecten en designers die aan wereldwijde projecten werken”, zegt Jan Ameloot, Managing Director van Delta Light. “Met de nieuwe showroom willen we onze producten in de kijker zetten, inspireren, onze expertise delen met de plaatselijke markt én een ruimte aanreiken om projecten te bespreken.”

Trendy locatie in Londen

De locatie is ideaal: op wandelafstand van het Tate Modern en op een steenworp van de stations Southwark, Waterloo en London Bridge, in het hart van een bloeiende designgemeenschap en in de buurt van hippe restaurants en bars. Met zijn karakteristieke monotone kleurenpalet sluit de nieuwe ruimte perfect aan bij de tijdloze en verfijnde stijl van de Delta Light-collecties.

“Mijn vader richtte Delta Light op in 1989. Hij ontwierp en produceerde zijn eerste verlichting in een klein atelier in Roeselare”, herinnert Jan Ameloot zich. Vandaag hebben we een internationaal netwerk met teams en kantoren in ruim 120 landen over de hele wereld. We werken zowel aan kleine als grootschalige projecten, van woningen tot winkels en van kantoren tot openbare gebouwen. De markt evolueert voortdurend en voor ons is het belangrijk om zichtbaar te zijn in Londen, een stad met een wereldwijde reputatie op het vlak van design.”

Na Londen zal Delta Light nog nieuwe showrooms openen in Dubai en Los Angeles.

Twee nieuwe collecties

De inhuldiging van de showroom was een uitgelezen kans voor Delta Light om zijn nieuwe collecties te lanceren. XY180 en Polesano zijn het resultaat van boeiende samenwerkingen met de iconische OMA-architecten en de internationaal bekroonde lighting designer Dean Skira. Beide collecties werden voor het eerst als prototype onthuld op het Salone del Mobile in Milaan in maart, en worden nu in al hun pracht gelanceerd.

Voor de gelegenheid creëerde Delta Light een opvallende pop-upinstallatie op de parking aan Great Suffolk Street, niet ver van de showroom. De iconische ruimte fungeerde nog als achtergrond in James Bond-films en hippe modeshows. Het robuuste karakter van deze locatie werd gecombineerd met een kubistisch architecturaal concept, gevormd door kartonnen dozen. Het achterliggende idee was om een heel banaal object in een repetitief en gealigneerd patroon toe te passen, waardoor het zich presenteerde als een verrassend bouwelement.

XY180 van OMA

XY180 is een collectie verlichtingselementen ontworpen door OMA. De collectie ontstond uit een fascinatie voor punten, lijnen en oppervlakken. De vloer- en plafondverlichting is bedoeld voor zowel individuele als gedeelde werkruimtes, maar kan ook toegepast worden in residentiële en openbare binnenruimtes.

De lijn berust op exacte geometrische verhoudingen. De basiselementen – met onder meer ledtubes van verschillende lengtes en een spot met vermogen van 4W of 8W – kunnen worden gecombineerd met een scharnier om zo eindeloze composities te creëren. Elk afzonderlijk onderdeel ziet er vertrouwd uit, maar in combinatie kunnen de elementen onvoorspelbare en asymmetrische posities aannemen.

De dimbare ledtubes zorgen voor diffuse sfeerverlichting, terwijl de spots meer gericht verlichten. De armatuur, die het licht verspreidt en kan laten zwenken, wordt de blikvanger in de verschillende configuraties. Dit product draagt bij tot het creëren van ruimte, niet alleen door het licht dat het verspreidt maar ook door zijn fysieke aanwezigheid.

Polesano door Dean Skira

Polesano is het resultaat van een eerste samenwerking tussen Delta Light en Dean Skira. Het doel bestond erin om een nieuw verlichtingsconcept specifiek voor een stedelijke omgeving te ontwerpen: voetpaden, straten, parken, pleinen, gevels en landschappen. Het concept geeft de designer alle vrijheid, terwijl over de hele lijn dezelfde esthetiek wordt aangehouden, ongeacht de omgeving.

Polesano is een opvallende combinatie van modulariteit en flexibiliteit waarmee de ontwerper kan inspelen op de specifieke functionele en esthetische vereisten van een project. Het integreren van videobewaking, wifi, luidsprekers of andere elementen in de context van het internet der dingen wordt de volgende stap in de ontwikkeling van Polesano.

"Met Polesano wilden we vooral een 'toestel' creëren dat alle verlichtingstypes combineert in een enkele, esthetisch unieke structuur, waarbij de paal en de armatuur één worden", legt Dean Skira uit.

Polesano wordt gekenmerkt door een puur, minimalistisch ontwerp dat discreet opgaat in de omgeving. Door de focus op modulariteit en flexibiliteit is Polesano geschikt voor de verlichting van diverse zones in een continue en uniforme designtaal.

Dankzij verschillende optieken en afmetingen kan Polesano zowel gericht verlichten als lichtere en donkerdere zones creëren, waardoor omgeving, sociale interactie en verlichting knap samenkomen.

Over Delta Light® – WWW.DELTALIGHT.COM – www.facebook.com/deltalightinternational

Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. De toekomst van Delta Light® is verzekerd nu Peter en Jan Ameloot samen met hun vader het bedrijf leiden. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan 300 mensen die producten en service leveren in 120 landen wereldwijd. Naast een partnernetwerk heeft Delta Light ook eigen kantoren en showrooms in de toonaangevende design steden, zoals Londen, Parijs, Moskou, Toronto, Bogota, Fort Lauderdale, Milaan, Dubai ea.

Sinds het prille begin is Delta Light® opgebouwd met focus op design en technologie. Een blik op het assortiment bewijst meteen dat innovatie de centrale impuls is van het bedrijf. Gebaseerd op een passie voor verlichting en design, via uitgebreid trend- en marktonderzoek, en dankzij diepgaande kennis van productontwikkeling, is het Belgische Delta Light®-designteam er de afgelopen jaren in geslaagd een assortiment van tijdloze, stijlvolle en vaak revolutionaire designs te creëren. Delta Light werkt samen met architecten, designers, aannemers en investeerders voor de integratie van verlichting in kleine en grote woningen, hotels, kantoren, openbare gebouwen, retail- en horecaprojecten.