De toekomst begint hier en nu voor Belgisch familiebedrijf Delta Light®

Delta Light viert mijlpaal met opening van nieuwe vleugel van Headquarter, een architecturale lichtbox boven snelweg

Het West-Vlaamse familiebedrijf Delta Light heeft vandaag zijn nieuwe vleugel van 5.500 m2 – met een indrukwekkende architecturale lichtbox van 26 meter hoog - aan het hoofdkwartier in Wevelgem voorgesteld. Deze uitbreiding staat symbool voor internationale groeiambities. “We geloven rotsvast in onze toekomst in België en met deze stevige uitbreiding willen we de komende tien jaar onze omzet opnieuw verdubbelen”, aldus Managing Director Operations Peter Ameloot. Delta Light is de voorbije 25 jaar uitgegroeid tot een wereldwijde speler in de architecturale verlichting, opgebouwd vanuit zijn (West-)Vlaamse roots. Naast inspireren met licht, vormt Delta Light Headquarter ook een sterk uithangbord en krachtig statement.

Vanop de A17 in Wevelgem kun je Delta Light vanaf vandaag nog onmogelijk missen: een monumentale lichtbox van liefst 26 meter hoog met glaspartijen van in totaal 307m2, torent immers boven de snelweg uit. Dit design van de Brugse architect Damiaan Vanhoutte is dé eyecatcher van de nieuwe vleugel van het Belgische bedrijf in architecturale designverlichting. Vijftien maanden lang bouwde Delta Light aan deze uitbreiding van in totaal 5.500 m², wat een totale bebouwde oppervlakte van 37.500 m² betekent.

De belangrijkste drijfveren achter dit investeringsproject zijn volgens founder Paul Ameloot de continue uitbouw van R&D, internationale groei, ambitie en de extra logistieke uitdagingen door de groeiende complexiteit van de sector. “Delta Light heeft sinds zijn oprichting de focus gelegd op inhouse design, productontwikkeling en productie. Dit creatieve proces vraagt een continue alertheid en toepassing van nieuwe technologieën. Bovendien onderscheidt Delta Light zich graag door op heel regelmatige basis uitgebreide nieuwe collecties te lanceren, wat op zijn beurt zorgt voor de uitbreiding van het R&D-departement en de ontwikkelings- en testruimtes. De combinatie van deze factoren, de verdere doorbraak van led, en de ambities van het bedrijf vergen dan ook een continue investering in innovatie en R&D, maar ook in ‘ruimte’.”

Uitbreiding en innovatie vanuit België

Dat is dan ook de grootste ambitie van Delta Light: blijven groeien en internationaal uitbreiden, vanuit België. “Tien jaar geleden zijn we naar deze site in Wevelgem verhuisd. In dat decennium hebben we onze omzet verdubbeld, van 32 naar 67 miljoen. Het is de bedoeling om de komende tien jaar opnieuw zo’n verdubbeling te realiseren. Al zal dat natuurlijk ook dubbel zo moeilijk zijn”, aldus Peter Ameloot.

Dit willen ze doen door de waaier van 120 landen waar Delta Light nu actief is, nog uit te breiden én door een constante inzet op innovatie. Zo ontwikkelde het bedrijf – dankzij zijn eigen R&D-afdeling in Wevelgem – recent de Soft Dimtechnologie. Hiermee kunnen inbouwspots met leds nu gedimd worden waarbij zowel de kleurtemperatuur als lichtintensiteit dalen, net als bij halogeenlampen.

Internationaal bekende kunstenaars zetten mijlpaaljaar 2015 in de kijker

Met al deze ambities, uitbreidingen en nieuwe mogelijkheden is 2015 een belangrijke mijlpaal voor Delta Light. En dit wil het bedrijf vanaf de feestelijke opening op 22 oktober dan ook extra kracht bijzetten met vier pop-up kunstinstallaties van internationaal bekende kunstenaars, die elk een kernwaarde en onderscheidende factor van Delta Light uitbeelden.

  • Hasseltse kunstenaar Fred Eerdekens: met zijn zeven meter lange installatie ‘Shine’ visualiseert hij de kracht ‘a family business’ van Delta Light.
  • De Gentse kunstenaar Tom Dekyvere weerspiegelt met de installatie ‘Digital Jungle’ het wereldwijde netwerk van Delta Light.
  • De Londense papierkunstenaar Ian Wright -bekend om zijn verbazingwekkende papierkunst- ging aan de slag met The Lighting Bible, de gerenommeerde catalogus van Delta Light die meer dan 1.100 pagina’s telt. Hiermee geeft hij echt vakmanschap weer.
  • De Britse Bompas & Parr tonen met hun installatie ‘Chromaphagia’ een heel nieuwe dimensie van licht. Ze laten bezoekers de impact van licht en geluid ervaren op de smaakzin en knipogen zo naar het ‘Pure Lighting Pleasure’-credo van Delta Light.