Een samensmelting van licht, technologie, architectuur & vormen:

Een samensmelting van licht, technologie, architectuur & vormen:

Delta Light presenteert zijn nieuwe reeksen technische en decoratieve architecturale verlichting

Nog geen jaar na hun grootse intrede in Milan en de lancering van de nieuwe Lighting Bible 12 catalogus, presenteert Delta Light opnieuw een uitgebreid assortiment gloednieuwe verlichtingsmogelijkheden. Tentoongesteld in een indrukwekkend nieuw standconcept van 470m², blijft het bedrijf zijn interne R&D-expertise verder uitbouwen.

 Jan Ameloot, Managing Director bij Delta Light: “Constante innovatie is een essentieel onderdeel van onze bedrijfscultuur, daarom lanceren we elk jaar nieuwe collecties. Tijdens Light+Building zullen we volledig nieuwe designs én uitbreidingen van onze bestaande productlijnen voorstellen.”

Delta Light staat wereldwijd bekend om zijn technische architecturale verlichting, toegepast door architecten en designers in kleine tot grootschalige projecten over heel de wereld. “Onze nieuwste collecties bouwen verder op onze extreme fascinatie voor nieuwe technologieën en miniaturisatie zodat we architecten en ontwerpers tools kunnen aanreiken om het ultieme niveau van volledig geïntegreerde architecturale verlichting te bereiken. Met onze interne R&D-specialisten hebben we hard gewerkt aan een reeks zelf-ontwikkelde lenzen en optieken om toonaangevende resultaten te garanderen. Tegelijkertijd is ons designteam buiten hun comfortzone getreden om aan een reeks expressievere designs te werken, met als resultaat gewaagde nieuwe vormen, afwerkingen en kleuren.”

EEN AANTAL NIEUWE COLLECTIES DIE GELANCEERD WERDEN OP L+B 2018

De comeback van Dot.Com
De Dot.Com brengt miniaturisatie naar een volledig ander niveau. Gebaseerd op de initiële lancering van Dot.Com in 2004 (deze werd later geüpgraded in 2008 & 2010) onderging de collectie een volledige metamorfose en combineert ze nu het beste van de originele Dot.Com met de nieuwste technologieën, met als resultaat nieuwe proporties, nieuwe kleuren en nieuwe toepassingen.  

De Dot.Com collectie biedt tijdloze en zeer functionele, architecturale verlichtingsoplossing. Dit discreet en minimalistisch armatuur zorgt voor optimale optische prestaties en maximaal oogcomfort. De small variant vereist slechts een breedte van 25mm, een bijna onzichtbaar ontwerp met een grote impact. De Medium variant is verkrijgbaar in een regelbare versie met een kantelmogelijkheid tot 30° – ideaal om bijvoorbeeld een kunstwerk aan de muur in de schijnwerpers te plaatsen. Met een output van maximaal 12W per armatuur is Large de krachtigste Dot.Com in de reeks. De reeks is beschikbaar als inbouw- en als opbouwuitvoering.

Bovendien is Dot.Com niet beperkt tot enkel spotverlichting: de reeks bevat ook wallwash armaturen.  De intern ontworpen lineaire lens creëert een zacht, uniform lichteffect op verticale oppervlakten. Ze zijn beschikbaar als aparte armaturen, als modules om in de magnetische profielen van Delta Light te passen, én als een op maat gemaakte profieloplossing. Ideaal om het licht aan te passen aan uw specifieke wensen.

Iconische Punk
Punk, een iconische subcultuur die halverwege de jaren 70 ontstond, is een artistieke stijl die voornamelijk geassocieerd wordt met muziek en mode. Maar de stijl inspireert nog steeds. De Punk-spot werd voor het eerst geïntroduceerd door Delta Light in 2017 en maakte deel uit van de XY180-collectie, een samenwerking met de gerenommeerde architecten van OMA.

Elementen van de punkcultuur passen perfect binnen de wereld van moderne architectuur en zijn een uitdrukking van individualisme en stedelijke attitudes. Stalen pinnen zien er misschien intimiderend uit, maar combineer ze met licht en het geheel wordt plots erg verfijnd. Het krachtige punkontwerp zal gelanceerd worden op Light+Building als een volledig nieuwe reeks met diverse kleuren en toepassingen, van hangende armaturen tot wand-, plafond- en trackverlichting.

Accentueer uw Superloop
De Superloop werd gelanceerd in Milaan in 2017 en is nu al een Delta Light klassieker geworden. Delta Light blijft verder bouwen aan de veelzijdigheid van de Superloop door een nieuwe reeks modules toe te voegen die makkelijk te implementeren zijn dankzij het eenvoudige plug-and-play principe.

De nieuwe modules laten toe om van subtiele functionaliteit over te gaan naar zeer expressieve of tijdloze elegantie. Met de nieuwe Flemish Gold en Flemish Bronze, of de gefacetteerde afwerking op de Spy-tubes, kan u de minimalistische look van de loop verder upgraden. En door de nieuwe Fix-modules toe te voegen, gecombineerd met helder of mat glas, maakt u van de Superloop een moderne kroonluchter. Liever een expressieve, unieke look? Voeg dan simpelweg de Led-buizen van de XY180-reeks toe.

Brons, Goud… Champagne!
Tijdens Light+Building lanceert Delta Light maar liefst 5 nieuwe kleuren en afwerkingen. De nieuwe Delta Light Flemish Bronze (FBR) en Delta Light Flemish Gold (FG) voegen een vleugje glamour en prestige toe aan uw interieur. Met de nieuwste afwerkingen – Gold Champagne, Black Bronze en Black Pure – biedt Delta Light u een reeks warme metalen kleuren aan die perfect passen bij zowel natuurlijke elementen als bij een industriële setting.

 “We wilden graag ons kleurenpallet uitbreiden op een elegante en tijdloze manier, zonder te opteren voor te trendgevoelige en expressieve tinten,” zegt Jan Ameloot. “Onze nieuwe kleuren en afwerkingen zijn het resultaat van een zeer nauwkeurig, artisanaal proces. Ze passen perfect in zowel residentiële als commerciële projecten en voegen elegantie en vakmanschap toe aan hun omgeving.” De nieuwe kleuren en afwerkingen zijn beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande reeksen.

Nieuwe Tagline voor een ultra-minimalistische lichtlijn 
Het nieuwe Tagline-profiel op maat biedt een ultra-minimalistische lichtlijn die naadloos aansluit op de architecturale lijnen van uw project. Beperkt tot slechts 7mm lijkt de Tagline bijna onzichtbaar, een flinterdunne lichtlijn die door de ruimte snijdt.

Beschikbaar in verschillende uitvoeringen – van inbouw- tot opbouwuitvoering, als een pendel-oplossing of randverlichting – wordt Tagline aangeboden als een creatieve tool voor architecten en ontwerpers om bepaalde architecturale details te accentueren of om bepaalde omgevingen extra karakter te geven. Elke ruimte krijgt een nieuwe elegantie wanneer de Tagline wordt gebruikt op een eenvoudige, lineaire manier.

 Subtiele weerspiegelingen
Het gefacetteerde uiterlijk van de Hedra-reeks creëert een intrigerende esthetische uitstraling. Overdag versterkt het natuurlijke licht zijn vorm door de lichtreflectie op de verschillende vlakken, met een subtiel verlichtingseffect tot gevolg. ’s Nachts zorgt het licht voor een gezellig, intiem kader, waar de Hedra-reeks ook toegepast werd.

De gefacetteerde look van de Hedra bestaat zowel als een geheel nieuwe reeks – inclusief spots, gemonteerde armaturen en pendels – of als een afwerking voor de bestaande Delta Light klassiekers zoals de Spy-reeks. De nieuwe Hedra-pendels worden geleverd als een volledige Led-oplossing of met een E27-fitting, waardoor u de elegante facetvorm kunt combineren met klassieke of decoratieve lampen.

Magnetische oplossingen
Delta Light breidt zijn magnetische oplossingen uit in de Spitline Magnetic, een nieuwe reeks smalle en brede profielen op maat waarmee u een “lichtpad” kan creëren dat in dialoog gaat met de architectuur. De verschillende modules – van spot tot lijnen en pendels – kunnen toegevoegd en verplaatst worden zonder tools dankzij de magnetische bevestiging.

Met het uitgebreide assortiment van modules voldoet u aan elke verlichtingsbehoefte van uw project . Door de nieuwe Dot.Com toe te passen kiest u voor een volledig geïntegreerde en discrete oplossing, waardoor u zeer nauwkeurig op objecten kan schijnen of uw muur gelijkmatig kan verlichtingen met de wallwash module, verkrijgbaar in verschillende lengtes. Met nieuwe Punk, Hedra, Vizir en Spy Soft heeft Delta Light ook zijn reeks magnetische spotmodules geüpgraded. U kan het puur en verfijnd houden met Hedra of Vizir, of u kan een krachtig statement maken met Punk. Met Spy Soft brengt Delta Light zijn Soft Dim uit naar de magnetische profielen. Een unieke technologie dat het dimmende karakter van een conventionele lamp reproduceert waarbij de kleurtemperatuur toeneemt in warmte tijdens het dimmen.

Spannende ontwerpsamenwerkingen met OMA & Dean Skira
In April 2017 kondigde Delta Light zijn eerste samenwerkingen aan met wereldberoemde architecten OMA (Office for Metropolitan Architecture) en de internationaal bekroonde lichtontwerper Dean Skira. Deze collecties worden ook gepresenteerd op Light+Building 2018.

XY180 door OMA
XY180 is een 3-delige collectie verlichtingselementen ontworpen door OMA. De collectie ontstond uit een fascinatie voor punten, lijnen en oppervlakken. De lijn berust op exacte geometrische verhoudingen. De basiselementen - met onder meer ledtubes en een spot - kunnen worden gecombineerd met een scharnier om zo eindeloze composities te creëren. Elk afzonderlijk onderdeel ziet er vertrouwd uit, maar in combinatie kunnen de elementen onvoorspelbare en asymmetrische posities aannemen.

De dimbare ledtubes zorgen voor diffuse sfeerverlichting, terwijl de spots meer gericht verlichten. De armatuur, die het licht verspreidt en kan laten zwenken, wordt de blikvanger in de verschillende configuraties. De verschillende versies zijn bedoeld voor zowel individuele als gedeelde werkruimtes, maar kunnen ook toegepast worden in residentiële en openbare binnenruimtes.

Polesano door Dean Skira
Polesano is het resultaat van een eerste samenwerking tussen Delta Light en Dean Skira. Het doel bestond erin om een nieuw verlichtingsconcept specifiek voor een stedelijke omgeving te ontwerpen: voetpaden, straten, parken, pleinen, gevels en landschappen. Het concept geeft de designer alle vrijheid, terwijl over de hele lijn dezelfde esthetiek wordt aangehouden, ongeacht de omgeving.

Polesano is een opvallende combinatie van modulariteit en flexibiliteit waarmee de ontwerper kan inspelen op de specifieke functionele en esthetische vereisten van een project. Het integreren van videobewaking, wifi, luidsprekers of andere elementen in de context van het internet der dingen wordt de volgende stap in de ontwikkeling van Polesano.

Over Delta Light:
Opgericht in 1989 door zaakvoerder en ontwerper Paul Ameloot is Delta Light® vandaag uitgegroeid tot een marktleider en trendsetter in architecturale verlichting. De toekomst van Delta Light® is verzekerd nu Peter en Jan Ameloot samen het bedrijf leiden. Met vernieuwende verlichtingsconcepten staat het bedrijf wereldwijd bekend om zijn subtiele mix van sfeer, functionaliteit en design. Vandaag geeft Delta Light® in het hoofdkantoor in Wevelgem werk aan 370 mensen, en levert het producten en service in 120 landen wereldwijd. Naast een partnernetwerk heeft Delta Light ook eigen kantoren en showrooms in de toonaangevende design steden, zoals Londen, Parijs, Moskou, Toronto, Bogota, Fort Lauderdale, Milaan, Dubai, LA en Amsterdam.

VOOR MEER INFORMATIE:
RCA PR

Caroline Leën I caroline.leen@rca.be I +32 11 590 590 I www.rcapress.be